Nieuw leertraject Duurzame loopbaan start januari 2020


Wist je dat een goede gezondheid, betrokkenheid en persoonlijke ontwikkeling zorgen voor meer werkplezier, minder ziekmeldingen en een hogere arbeidsproductiviteit? Wij kunnen je helpen bij je persoonlijke effectiviteit met ons nieuwe leertraject Duurzame LoopbaanWil jij ook jouw kwaliteiten en talenten ècht gebruiken? Je resultaten en daardoor ook je werkplezier verbeteren? Doe dan mee met de eerste uitvoering die in januari 2020 start.

DL_900x506

Binnen dit leertraject ga je je werkplezier vergroten door te focussen op waar je energie van krijgt. Je krijgt inzicht in het benutten van je talenten. Je onderzoekt je ontwikkelwensen en werkt aan nieuwe vaardigheden zoals de 21st century skills. Als kers op de taart neem je gedurende het leertraject ook een kijkje in de keuken bij andere bedrijven in de watersector. Dit biedt inspiratie voor hoe het ook kan en wat je hier wel of niet van over neemt. Na afloop van het traject heb je je persoonlijke leerdoelen inclusief concrete acties in kaart gebracht en (deels) doorlopen. Klik hier voor meer informatie.

Duurzame inzetbaarheid

Wateropleidingen heeft dit leertraject opgezet op basis van gesprekken met relaties in de watersector. Ontwikkelingen als klimaatverandering, de Omgevingswet en digitalisering vraagt om een andere werkwijze. Nieuwe kennis en vaardigheden voor waterprofessionals om hun inzetbaarheid duurzaam te verhogen. Het onderwerp sluit aan bij het jaarprogramma ‘Duurzaam werken’ van A&O-fonds Waterschappen en de initiatieven van het O&O-fonds Drinkwaterbedrijven.

Maar ook van buiten de watersector zijn er interessante initiatieven die we meenemen in het leertraject.

‘Wanneer je optimaal gebruik maakt van je kennis, vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden, krijg je veel positieve energie. Dit zorgt ervoor dat je lekker kunt werken en meer werkgeluk ervaart. Hierdoor blijf je vitaal en inzetbaar, dit noemen we een duurzame inzetbaarheid’. Meer op ArboPortaal.

Prof. dr. Rob H. W. Vinke vertelt ons dat de wens van inzetbaarheid vaak hoger is dan de daadwerkelijk gerealiseerde inzetbaarheid. Dit betekent dat je als medewerker waarschijnlijk niet je vaardigheden, capaciteiten en talenten kunt gebruiken zoals je dat graag - misschien onbewust - zou willen en kunnen. Meer op www.hrpraktijk.nl.

Samengevat: dit leertraject brengt je ervaringen, inzichten en vaardigheden die je inzetbaarheid verduurzaamt. Neem voor meer informatie contact op met Maartje Meesters of Els Vernooij.