De kracht van maatwerk


Wil jij samen met je team kennis of vaardigheden op peil brengen? Je kunt googelen en cursussen opzoeken, maar waarom kies je niet voor maatwerk van Wateropleidingen? Bepaal samen wat je doelen zijn en welke inhoud en leerinterventie daarbij past. De kracht van maatwerk is dat jij met je team het geleerde direct in je organisatie kunt toepassen.

maatwerk

In de eerste helft van 2019 hebben we weer veel maatwerkopdrachten uitgevoerd. Op maat gemaakte cursussen en andere opdrachten waarbij wij helpen met het opleiden van medewerkers en het borgen van kennis voor organisaties. Opdrachten waarbij we gebruik maken van ons lesmateriaal, deskundige docenten en didactisch adviseurs. Maatwerk combineert het beste van twee werelden: kwaliteitsopleidingen en dan toegespitst op jouw organisatie.

Voorbeelden van cursussen op maat
Op basis van de wens en de behoefte ontwikkelen we een cursus die past bij de doelstellingen van de opdrachtgever. De mogelijkheden hierbij zijn divers. Zo kan de inhoud volledig worden toegespitst op de werkpraktijk van medewerkers uit een organisatie. Dit doen we bijvoorbeeld voor de cursus De Energiefabriek, waarin we met deelnemers op zoek gaan naar mogelijkheden voor energiebesparing en -winning voor hun zuiveringsinstallatie. Of een basisopleiding drinkwater voor medewerkers van Water en Energie Bedrijf Bonaire toegespitst op hun situatie. Maar ook voor de cursussen rondom klimaatadaptatie, waarbij we in de cursus aansluiten op de omgeving, klimaatvraagstukken en uitdagingen van een organisatie.

Ook kunnen we in cursussen inzoomen op een bepaald onderwerp, of kiezen voor een breder perspectief. Dat laatste doen wij bijvoorbeeld om functiegerichte kennis, bijvoorbeeld over waterzuivering, te delen met collega’s die in een andere functie werkzaam zijn. Dit vergroot onderling begrip en zorgt voor een betere samenwerking. Voor deze cursussen maken we gebruik van de theorie uit de opleiding en maken hier een verkorte en op maat gemaakte cursus van.

Andere maatwerkopdrachten
Naast op maat gemaakte cursussen doen we meer. Zo zijn we dit jaar door meerdere organisaties benaderd voor begeleiding bij kennisborging van vertrekkende medewerkers. Ook hebben we het certificeringstraject voor Senior Dijkwachten ontwikkeld in opdracht van de waterschappen. En er zijn nog meer mogelijkheden. Denk aan een kennisscan waarmee we organisaties helpen om de aanwezige kennis in kaart te brengen of een op maat gemaakte e-learning. Kijk hier voor meer maatwerkprojecten van Wateropleidingen.

Daag ons uit!
Zit je met een opleidingsvraag en wil je weten of Wateropleidingen hierbij kan helpen? We gaan graag met je in gesprek. Neem hiervoor contact met ons op.