De rol van de Digitale Wateropleidingen


Het nieuwe cursusjaar is van start gegaan. Cursisten krijgen voor de start van hun opleiding toegang tot onze online leeromgeving: de Digitale Wateropleidingen (DWO). Hier krijgen wij nog wel eens wat vragen over. Wat is de rol van de DWO en welke mogelijkheden biedt het? In dit artikel geven we hier uitleg over.

Blended learning 900x506

Blended learning: combinatie van lessen, Digitale Wateropleidingen en de praktijk
Wij geloven dat opleiden pas echt zinvol is als nieuwe kennis en vaardigheden effect hebben in je werk. Daarom maken wij gebruik van blended learning voor een optimaal leerrendement. We combineren boeiende lesdagen met zelfstudie en het opdoen van praktijkervaring. De DWO speelt hier een belangrijke rol in. De cursist vindt hier al het lesmateriaal en de benodigde informatie over een opleiding.

rol_dwo4

De cursisten bestudeert de lesstof zelf vanuit de DWO. Tijdens de lessen ligt de nadruk op de praktijk en het toepassen van kennis en vaardigheden. Al onze docenten zijn echte vakspecialisten uit de watersector. Zij delen hun kennis en ervaring, lichten theorie toe met praktijkvoorbeelden en bovenal spreken zij de taal van de praktijk. Cursisten werken actief samen aan praktijkopdrachten en delen ervaringen met elkaar. Dit zorgt voor interessante discussies en het uitwisselen van ‘best practices’. Door het contact met mede-cursisten tijdens de lessen bouwen zij een netwerk op. Via de digitale leeromgeving hebben ze ook tussen de lessen door contact met elkaar.

De DWO helpt bij het leerproces. Naast belangrijke praktische informatie bevat het lesmateriaal als e-learning modules, video’s en presentaties. Ook kan men  er een oefententamen maken, discussiëren met mede-cursisten en vragen stellen aan docenten. Zo biedt de digitale leeromgeving verschillende manieren om met de lesstof aan de slag te gaan en deze eigen te maken. In onderstaande video zie je hoe het werkt:


Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Digitale Wateropleidingen? Neem dan contact met ons op.