Slimmer werken met je data


De groei van beschikbare data in de watersector is groot. Hier word je in je werk mee geconfronteerd. De uitdaging is om deze data voor je te laten werken. Waardevolle inzichten opdoen die je kunt gebruiken in de dagelijkse praktijk. Om je hierbij te begeleiden hebben wij de Werkplaats Data Management ontwikkeld.

Data

Tijdens zes bijeenkomsten krijg je met behulp van de datacyclus meer kennis van data management en werk je aan een casus uit je eigen dagelijkse praktijk. De datacyclus illustreert de samenhang tussen alle data-processen. Dit geeft je handvatten voor goed data management en leert je welke rol goed data- en informatiebeheer daarin spelen. Ervaringen van eerdere cursisten geven aan dat zij hierdoor beter bewust werden van hun rol binnen het data management van hun organisatie.

Verbetervoorstel voor jouw organisatie
Na het doorgronden van de datacyclus ga je aan de slag met een casus uit jouw praktijk. Docenten en mede-cursisten helpen je om met een praktisch verbetervoorstel te komen voor jouw organisatie. Hierbij zijn tal van invalshoeken mogelijk. Eerdere cursisten kozen bijvoorbeeld voor ‘het voorkomen van overbodig meten van grondwater’, ‘data management binnen rioolinnovatieprojecten’ of open data bij het waterschap’. Het volgende korte filmpje vertelt je meer over de eindopdracht.

De volgende uitvoering van de Werkplaats Data Management staat gepland voor 5 maart aanstaande. Meer informatie vind je hier.