Fysieke of digitale lessen? Allebei!


Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn we gestart met digitale lessen en hebben we hier van docenten en cursisten veel positieve reacties op gehad. Maar sinds juni mogen we ook weer fysieke bijeenkomsten organiseren op anderhalve meter afstand. Met het nieuwe cursusjaar voor de deur, krijgen we momenteel veel vragen van aankomende cursisten over hoe wij de lessen na de zomer gaan verzorgen. Dit zal bij veel langlopende opleidingen een combinatie worden van beide.

lessen

Sterke combinatie
De wensen van cursisten zijn divers. Er zijn voorstanders van alleen digitale lessen, alleen fysieke lessen en een combinatie. Wateropleidingen gelooft in de kracht van een combinatie van beide voor langlopende opleidingen. Fysieke bijeenkomsten voor persoonlijke aandacht (kennismaking) en verbeterde interactie (met name ook non-verbaal) tussen docenten en cursisten. Maar denk bijvoorbeeld ook aan excursies en practica. Deze bijeenkomsten wisselen we af met kortere digitale lessen waarbij cursisten geen reistijd hebben en de les ook achteraf nog eens terug kunnen kijken.

“Deze manier van lesgeven is zeer zeker een aanvulling op de reguliere lesstof. Als je iets nog een keer wilt beluisteren is het simpelweg een kwestie van terugspoelen van het filmpje, absoluut een meerwaarde!”

Keimpe de Graaf - Waterbedrijf Groningen
Deelnemer opleiding Uitgebreide Techniek Afvalwaterzuivering 2019/2020

En nu?
Op dit moment ronden we het cursusjaar 2019/2020 af. We kijken zorgvuldig naar de evaluaties van cursisten en feedback van docenten. Dit nemen we mee naar de opzet van de nieuwe uitvoeringen voor het cursusjaar 2020/2021. De opzet van een digitale lesdag is namelijk wezenlijk anders dan een fysieke lesdag. Deze zomer gaan we aan de slag om de opleidingen opnieuw in te richten. Een maand voordat de opleiding start communiceren we naar de deelnemers hoe de opleiding is opgezet aan de hand van het lesrooster.

Zorgeloos inschrijven
Omdat iedere cursist zijn voorkeur heeft voor fysieke en/of digitale lessen hebben wij onze voorwaarden versoepeld. Tot een week na het bekendmaken van de opzet van de lesdagen, kunnen deelnemers kosteloos annuleren. Zo zorgen we ervoor dat iedereen die wil deelnemen aan de door hem of haar gewenste opleiding zich zorgeloos kan inschrijven.

Wil je meer weten over een opleiding van Wateropleidingen? Onze opleidingscoördinatoren kunnen je meer vertellen over de inhoud van een opleiding en adviseren over benodigde voorkennis en verwachte studiebelasting. Neem contact met hen op voor een persoonlijk studieadvies.