Maatwerk en incompany in corona-tijd


Jaarlijks verzorgen we vele maatwerkopdrachten zoals het ontwikkelen van een opleidingstraject, uitvoeren van een kennisscan of het ontwerpen van een cursus op maat. Sinds de uitbraak van het coronavirus kwam dit stil te liggen, omdat opdrachtgevers logischerwijs ervoor kozen om dit te verplaatsen naar later dit jaar. Inmiddels mogen we gelukkig weer de nodige opdrachten uitvoeren, omdat er ook ten tijde van corona voldoende mogelijkheden zijn om waterkennis over te dragen. In dit artikel delen we er een paar.

maatwerk

1,5-meter-onderwijs
We organiseren weer fysieke lessen bij organisaties met inachtneming van de richtlijnen van de overheid. Op locatie bij opdrachtgevers kiezen we dan voor kleinere groepen of we gaan op zoek naar grotere ruimtes waar we de 1,5-meter afstand kunnen waarborgen. Hierbij kan ook gebruikgemaakt worden van de cursuslocaties die Wateropleidingen inzet door heel Nederland. Zo kunnen de medewerkers van deze organisaties gewoon een op maat gemaakte cursus volgen en/of hun certificeringen (arbo, hygiënisch werken, etc.) verlengen.

Digitale lessen en examinering
Wateropleidingen heeft het cursusjaar 2019/2020 afgerond met digitale lessen. Het was noodgedwongen en is het gelukt om lessen te digitaliseren zonder in te boeten op het leerrendement. Het is erg belangrijk gebleken om de lessen interactief te maken, zodat deelnemers actief betrokken worden en blijven. Hier kun je lezen hoe we dit doen. Deze digitale vorm kan ook goed ingezet worden bij een maatwerkcursus, waarbij je volledig digitaal gaat of kiest voor een hybride vorm. We begeleiden cursisten en docenten voor en tijdens de digitale lessen. Ook de afsluitende examens maken deelnemers digitaal. Wateropleidingen beschikt ook over een landelijk dekkend netwerk aan examenlocaties waar deelnemers individueel digitale examens en/of kennisscans kunnen afnemen.

E-learning op maat
E-learning biedt een sterke tool om snel kennis over te dragen over een specifiek onderwerp. Wateropleidingen heeft diverse interactieve modules ontwikkeld voor waterschappen en drinkwaterbedrijven, op basis van hun leerdoelen en de voorkennis van de doelgroep. Hierbij maken we gebruik van onze docenten, specialisten uit de watersector, door hun kennis te vangen in beeld en geluid. Als voorbeeld van een e-learning van Wateropleidingen kun je de gratis e-learning Introductie legionella bekijken.

Meer weten?
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Of wil je tijdens een demonstratie van onze digitale werkvormen eens ervaren hoe een digitale les eruit ziet? Neem dan contact met ons op.