Digitale leerreis langs instrumenten van de Omgevingswet


Deze zomer organiseert Wateropleidingen digitale leerreizen. Dit zijn korte online cursussen gekoppeld aan een persoonlijke check-in en zachte landing. De praktijk, actualiteit en toepasbaarheid staan centraal. Op 30 juni was de vlucht (webinar) voor de digitale leerreis Routekaart Omgevingswet. Samen met de docent en deelnemers kijken we terug op een inspirerende reis.

leerreis_dwo

De Omgevingswet omvat een aantal nieuwe instrumenten, zoals omgevingsvisies, omgevingsplannen, programma’s en projectbesluiten. Wat deze instrumenten voor de waterschappen betekenen, ervaren de deelnemers in deze digitale leerreis. Deelnemers begonnen voorafgaand aan de vlucht met een persoonlijke check-in met een kennisscan en een korte e-learning over de context van de Omgevingswet.

leerreis_vlucht

In de vlucht nam de docent de deelnemers mee langs de instrumenten en liet zien waar wat geregeld moet worden. En natuurlijk was hier ook alle ruimte om onderling vragen te stellen. Van deelnemers ontvingen we enthousiaste reacties:

“Veel gehad aan de incheckopdrachten. De goede voorbereiding op het webinar (de vlucht) heeft goed geholpen om het verhaal te kunnen plaatsen.”

"leerzaam! Het is complexe materie en deze leerreis heeft me enorm geholpen om een beeld van de materie te krijgen."

“De leerreis geeft een goed overzicht. Begrippen vallen nu op hun plaats in het grote geheel."

De landing is nu ingezet. Deelnemers blijven via de online leeromgeving toegang houden tot het lesmateriaal. Hier kunnen zij ook vragen blijven stellen aan de docent en reisgenoten. Er komt ook nog een afsluitende e-learning beschikbaar ter afronding.

Ook een leerreis maken?
In het najaar zullen we de leerreis Routekaart Omgevingswet nogmaals organiseren. Daarnaast verzorgen we nog meer leerreizen:

18 augustus – Legionella na stilstand
28 augustus – Monstername legionella
13 oktober – Anticiperen op weer en klimaat
20 oktober – Klimaat-inspiratie
3 november – Routekaart Omgevingswet
5 november – Droogtestress

Wateropleidingen kan digitale leerreizen aanbieden voor diverse onderwerpen die leven in de watersector. Deze maken we op maat naar de wensen van opdrachtgevers. Wil je individueel of met meerdere collega’s op reis en iets anders dan alleen een webinar? Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden. We garanderen je een onvergetelijke ervaring.