Corona update: bijeenkomsten blijven digitaal, wel mogelijkheden voor incompany

24 maart 2021

Gisteren is de lockdown verlengd tot 20 april, maar ook daarna blijft het onzeker of onze cursuslocaties weer open mogen. Daarom gaan wij uit van een scenario waarbij we tot de zomer al onze bijeenkomsten digitaal organiseren. Met volop actieve werkvormen zorgen wij ervoor dat digitale lessen interactief, leuk en leerzaam zijn. Mocht de situatie het later toch toelaten dan combineren we opnieuw fysieke en digitale bijeenkomsten.

De overheid staat fysieke incompany trainingen wel toe, zolang deze plaatsvinden op ‘besloten locaties’ met inachtneming van de basismaatregelen zoals de 1,5 meter afstand. Besloten locaties zijn een bedrijf of opleidingslocatie die alleen toegankelijk zijn voor direct betrokkenen als deelnemers en docenten. Dit biedt mogelijkheden om incompany trainingen ook weer fysiek te organiseren. Meer informatie hierover vind je op de website van de Rijksoverheid. Of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Geen_fysieke_lessen-01 (1)

3 februari: bijeenkomsten blijven digitaal

Gisteren werd de lockdown verlengd en we verwachten dat het voorlopig niet mogelijk zal om fysieke bijeenkomsten te organiseren. We gaan daarom uit van een scenario waarbij we tot de zomer al onze bijeenkomsten digitaal organiseren. Voor specifieke titels met veel excursies en veldwerk geldt een uitzondering. Mocht de situatie het later toch toelaten dan combineren we opnieuw fysieke en digitale bijeenkomsten. Deelnemers worden hier tijdig over geïnformeerd.

Door uit te gaan van een volledig digitaal scenario, kunnen we alle lopende opleidingen volgens planning afronden en nieuwe opleidingen starten. Alle lesplannen worden aangepast naar digitaal onderwijs, zodat we deelnemers de kwaliteit bieden die zij verwachten. Met inspirerende lessen, interactieve werkvormen, videolessen, zelfstudie en 24/7 toegang tot de Digitale WaterOpleidingen.

25 november: alle bijeenkomsten t/m eind februari 2021 digitaal

Sinds oktober organiseren we al onze bijeenkomsten digitaal. Vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben we besloten om dit in ieder geval t/m de voorjaarsvakantie te blijven doen. Dit houdt in dat Wateropleidingen al haar bijeenkomsten in ieder geval t/m 28 februari 2021 digitaal zal organiseren.

Alle lopende opleidingen blijven digitaal doorgaan. En de geplande opleidingen gaan digitaal van start. In januari beslissen we of dit voorlopig zo blijft, of dat we verwachten dat we de fysieke bijeenkomsten vanaf maart weer verantwoord kunnen verzorgen. Alle deelnemers worden hierover geïnformeerd en zij kunnen gebruikmaken van deze versoepelde voorwaarden rondom hun inschrijving.

4 november: alle bijeenkomsten zeker tot einde 2020 digitaal

De aangescherpte maatregelen van 3 november 2020 zijn duidelijk. Wateropleidingen was in september gestart met een hybride benadering: een sterke combinatie van digitaal en fysiek. Alle bijeenkomsten zijn medio oktober omgezet naar digitaal en blijven zeker tot het einde van 2020 digitaal.

Lopende opleidingen en cursussen zullen digitaal doorgaan, totdat we het weer verantwoord achten om fysieke bijeenkomsten te organiseren. De cursussen die nog starten later dit jaar zullen ook digitaal worden aangeboden. Alle deelnemers worden hierover geïnformeerd en zij kunnen gebruikmaken van deze versoepelde voorwaarden rondom hun inschrijving.

14 oktober: alle bijeenkomsten tot nader order digitaal

Vanwege de gedeeltelijke lockdown die de overheid heeft opgelegd, gericht op het beperken van vervoersbewegingen en groepen, vindt Wateropleidingen het niet langer verantwoord om fysieke bijeenkomsten te organiseren. Vanaf woensdag 14 oktober tot nader order zullen al onze bijeenkomsten digitaal zijn.

Lopende opleidingen en cursussen zullen digitaal doorgaan, totdat we het weer verantwoord achten om fysieke bijeenkomsten te organiseren. De cursussen die nog starten later dit jaar zullen ook digitaal worden aangeboden. Alle deelnemers worden hierover geïnformeerd en zij kunnen gebruikmaken van deze versoepelde voorwaarden rondom hun inschrijving.

29 september: fysiek waar het moet, digitaal waar het kan

Wateropleidingen volgt de richtlijnen van de overheid bij het organiseren van bijeenkomsten. De aangescherpte maatregelen vanuit de overheid deze week brengen hier vooralsnog geen verandering in. De komende weken zullen de lopende en nog te starten opleidingen en cursussen doorgang vinden zoals op het lesrooster staat. De locaties die wij gebruiken zijn ingericht om veilig onderwijs op 1,5 meter afstand te bieden. Daar waar mogelijk organiseren we digitale bijeenkomsten.

Met het oog op het coronavirus hebben we deze zomer onze opleidingen herzien. Daar waar mogelijk is de lesstof gedigitaliseerd om het aantal fysieke bijeenkomsten te minimaliseren. Deze fysieke bijeenkomsten zijn noodzakelijk voor het leerproces en kunnen niet digitaal aangeboden worden. Daarom kiezen wij er voor om deze op verantwoorde wijze op veilige cursuslocaties aan te bieden. Hier lees je meer over de getroffen maatregelen m.b.t. het coronavirus.

We hebben begrip voor cursisten die vanwege de aangescherpte maatregelen niet meer deel willen nemen. Voor hen gelden versoepelde voorwaarden rondom hun inschrijving. Zo kunnen zij hun inschrijving kosteloos overzetten naar een volgende uitvoering. Neem hiervoor contact met ons op.