Doel

Bedrijven en organisaties in de watersector realiseren hun doelstellingen door gebruik te maken van assets zoals gemalen, persleidingen, pompstations, zuiveringsinstallaties en kunstwerken. Veel organisaties passen al jaren onderhoudsmanagement en kwaliteits-, milieu- en veiligheidsmanagementsystemen toe. Assetmanagement helpt in het gebruik en de verdere ontwikkeling van deze managementsystemen.

Deze opleiding voorziet in de benodigde kennis en vaardigheden voor sterk assetmanagement. Je dagelijkse praktijk en ervaring met assetmanagement spiegel je aan de theorie en inzichten van experts en collega-cursisten. Je oefent je vaardigheden en verbetert je kennis over assetmanagement, zo word je sterker in je rol als assetmanager. Je communiceert helderder en scherper met je collega’s. Je begrijpt elkaar beter. Na het doorlopen van deze opleiding heb je voor je eigen werksituatie een zinvol verbeterplan gemaakt, gestoeld op theorie en ervaringen met assetmanagement. Je kent het IAM-model (Institute of AM) van binnen en buiten, en je kennis is weer up-to-date.

Inhoud

Alle belangrijke onderwerpen, gebaseerd op het IAM-model (Institute of AM),  binnen het dynamische veld van assetmanagement komen in ieder geval aan bod:

  • Strategy & Planning
  • Risk & Review
  • Decision Making
  • Asset Information
  • Life Cycle Delivery
  • Organisation & People

Vorm

Een expert van een kennisinstituut of een ervaringsdeskundige uit de watersector licht de theorie toe en begeleidt de bijeenkomst. Je werkt aan een praktijkopdracht binnen je eigen organisatie, waarin je op zoek gaat naar verbeteringen door nieuwe inzichten toe te passen en ervaringen te delen. Een interne mentor, die kies je zelf, zal je begeleiden bij het werken aan je opdracht. De feedback van mede-cursisten helpt je hierbij.

Tijdens deze opleiding geef én krijg je collegiale feedback over de eindopdracht en krijg je instructie over het maken van je rapportage. Twee lesblokken zijn gereserveerd voor het bezoeken van een boeiende uitvoeringslocatie waar assetmanagement wordt toegepast. Je sluit de opleiding af met een praktijkopdracht met een afsluitende pitch, tijdsinvestering 80 uur. Een onafhankelijke commissie, bestaande uit specialisten assetmanagement, beoordeelt de eindrapporten.

Incompany

Je kunt deze opleiding binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een opleiding. Wil je deze opleiding incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Teamleiders beheer en onderhoud van waterschappen, drinkwaterbedrijven, adviesbureaus, overheden, (aanstaande) assetmanagers binnen de watersector

Instapniveau

hbo/wo

Variant

Dag opleiding

Zelfstudie

4 uur per bijeenkomst

Duur

10 bijeenkomsten

Coordinator

Examen

Je werkt aan een praktijkopdracht met een afsluitende pitch.Neem een optie

Wil je alvast een plaats voor deze opleiding reserveren? Neem dan hier een optie om deel te nemen.

"Wat ik als zeer prettig heb ervaren is de bevlogenheid en (praktische) kennis van de docenten. Mede aan de hand van hun eigen praktijkvoorbeelden gaat de theorie voor mij leven."
- John Janzon (Waternet)

"Goede opleiding met inhoudelijk zeer goede docenten. Wees je bewust dat je voldoende achtergrondkennis moet hebben van assetmanagement."
- Menno Wieten (Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden)