Generatielessen van en voor jong en ervaren

Gepubliceerd op 5 oktober 2022 (om 14:08)

Samen met JONG Waterbeheer (STOWA) zijn we bezig met de ontwikkeling van een nieuwe cursus: Ecosysteem van de werkvloer. Deze eendaagse cursus is vanaf januari 2023 beschikbaar en heeft als doel om de verbinding tussen jong en ervaren op de werkvloer te verbeteren. In de cursus kijken jonge en ervaren medewerkers naar de verschillende behoeften en kwaliteiten. Ze vinden uit hoe ze elkaars talenten het beste kunnen benutten en ze krijgen handvatten om beter samen te werken.

jong waterbeheer

Dit initiatief sluit aan bij onze doelstelling om bij te dragen aan de instroom van nieuwe professionals, zoals vermeld in onze meerjarenstrategie 2022 – 2025. Wateropleidingen wil zich samen met partners in de sector inzetten om de watersector aantrekkelijk te maken voor jongeren. Een gezonde en prettige werkomgeving en verbinding met je collega’s passen daarbij. Deze cursus draagt bij aan een werkomgeving waar jongeren geboeid en verbonden zijn, en gemotiveerd om te blijven werken in de watersector.

Cursus Ecosysteem van de werkvloer
Zeg eens eerlijk. Die jongere collega, vind je het stiekem geen arrogante snotaap? Of noem je je oudere collega’s juist grijze muizen? In deze cursus prikken we dwars door die arrogante of grijze façade heen en ontdekken we wat er aan talent, drijfveren en onzekerheden achter zitten. Zodat jullie elkaars kennis en vaardigheden nog beter gaan benutten. Zo werken we aan een robuust ecosysteem, met inzicht in elkaars behoeftes en kwaliteiten en handvatten om beter samen te werken.

De komende maanden ontwikkelen Wateropleidingen en JONG Waterbeheer de cursus Ecosysteem van de werkvloer, waarna deze per januari 2023 beschikbaar komt. Geïnteresseerde organisaties of deelnemers kunnen nu al hun interesse kenbaar maken. Neem hiervoor contact op met Bram Ooms of bekijk de cursuspagina.

JONG Waterbeheer
JONG Waterbeheer is gestart als onderzoeksproject van STOWA met als doel de kennisactiviteiten van STOWA beter aan te laten sluiten bij de behoeften van jonge waterbeheerders. Al snel bleek dat de primaire behoefte van startende waterbeheerders niet ligt bij het opdoen van vakkennis, maar bij het zich prettig voelen in hun team en organisatie en begrijpen wat hun rol hierin is. Daarom ontwikkelt JONG Waterbeheer diverse activiteiten om jonge waterbeheerders te helpen landen in de watersector en de verbinding tussen jong en ervaren op de werkvloer te verbeteren. Vaak staat het intergenerationele gesprek, liefst over de uitdagingen waar de watersector voor staat, centraal.
Kijk voor meer informatie over JONG Waterbeheer op de website van STOWA.