KIAD in Hygiënecode Drinkwater

26 oktober 2022

In 2018 is KIAD (Kwaliteit Instructie Aanleg Drinkwater) gestart met als doel om de veiligheid, hygiëne en kwaliteit bij de aanleg en reparatie van drinkwaterleidingen te borgen. Monteurs van drinkwaterbedrijven en aannemers laten met het KIAD-certificaat zien over aantoonbare kennis en vaardigheden te beschikken om drinkwaterleidingen aan te leggen en ingrepen aan het distributienet te verrichten. De drinkwaterbedrijven stellen het certificaat vanaf 2018 gefaseerd verplicht en het certificaat is opgenomen in de Hygiënecode Drinkwater en verplicht gesteld voor 2025. Wateropleidingen verzorgt het certificeringsproces namens Stichting KIAD.

KIAD

Deze week verscheen de nieuwsbrief van Stichting KIAD met interessante artikelen die we graag met je delen. Bekijk de nieuwsbrief hier (pdf, 200 kB).

KIAD in Hygiënecode Drinkwater
Doordat het KIAD-certificaat is opgenomen in de Hygiënecode Drinkwater en verplicht is gesteld voor 2025, verwachten we een grote toeloop van monteurs van drinkwaterbedrijven en aannemers om het certificaat tijdig te halen. Binnenkort verwachten we de 1000e monteur te certificeren, wat inhoudt dat er ook nog veel monteurs het certificaat moeten behalen. Zorg ervoor dat je je tijdig aanmeldt om verzekerd te zijn van een plek.

KIAD-certificaat behalen
Het KIAD-certificaat behaal je door een theoretisch- en praktijkexamen succesvol af te leggen. Om deel te nemen aan het examen moet je beschikken over de toelatingseisen (werkervaring, diploma en certificaten) die je terug kunt vinden op deze pagina.

Wil jij het KIAD-certificaat behalen? Of wil je een groep collega’s aanmelden hiervoor? Maak dan gebruik van dit formulier of neem contact met ons op via [email protected].