Even voorstellen: Annemiek Hendriks

15 februari 2023

Misschien heb je de afgelopen maanden één van de vacatures bij Wateropleidingen voorbij zien komen. We waren op zoek naar versterking en gelukkig hebben wij deze ook gevonden. Deze nieuwe collega's stellen we graag aan je voor. We starten met Annemiek Hendriks, Programmamanager Waterbeheer en Waterveiligheid.

Maak_kennis_met_Annemiek

Kun je wat over jezelf vertellen?
Ik werk al ongeveer 20 jaar met veel plezier in de watersector. Daarbij zet ik mij graag in om waterbeheerders te faciliteren bij hun beleidsopgaven en samenwerkingsvraagstukken. Dat heb ik eerder gedaan als organisatieadviseur bij Berenschot en DHV Royal Haskoning en als programmaleider bij de Unie van Waterschappen. En nu dus als programmamanager bij Wateropleidingen.

Ik woon in Hilversum met mijn man en twee zoons. In mijn vrije tijd ben ik te vinden in de balletstudio. Ook kijk ik graag documentaires en vind ik het leuk om creatief bezig te zijn in de keuken. Geboren en getogen in Wageningen, was daar het schaatsen op de Uiterwaarden mijn eerste voorbeeld van waterbewustzijn.

Hoe heb je je start ervaren?
Het voelt goed om bezig te zijn met de kennisbehoefte van waterbeheerders. Weten waarover je het hebt en die kennis op de juiste manier op tafel leggen is heel belangrijk, vooral in de complexe ontwikkelvraagstukken waarin waterbeheerders opereren. Bij Wateropleidingen verzorgen wij opleidingen om vakkennis blijvend op peil te houden. Door de combinatie van zowel open aanbod opleidingen en cursussen als het maatwerk bij specifieke opdrachtgevers is het werk afwisselend. In mijn eerste maand heb ik al op de dijk gestaan voor de examinering van dijkinspecteurs, aanwezig geweest bij een terugkomdag voor een praktijkopdracht over Integraal Waterbeheer en ben ik bezig met de herziening van een opleiding in een team met docenten en collega’s. Je merkt dat de collega’s en onze docenten nauw samenwerken aan de kwaliteit van de opleidingen en het optimaliseren daarvan. Daarin kan ik ook een bijdrage leveren vanuit mijn ervaring, enthousiasme en ondernemerschap.

Waarvoor kun je bij jou terecht?
Feedback op onze opleidingen is waardevol en daarvoor sta ik altijd open. Mijn focus ligt op de doorontwikkeling van het open aanbod van onze opleidingen en cursussen op het gebied van waterbeheer en waterveiligheid. Daarnaast ben ik ook beschikbaar voor maatwerkopdrachten, daarin kan ik goed gebruiken maken van mijn achtergrond als organisatieadviseur. Een nieuw project begint altijd met een relatie. Dus als jij een vraag of idee hebt, dan wil ik graag met je kennismaken. Via onderstaande button kun je contact met me opnemen.