Even voorstellen: Caroline Rouppe van der Voort

5 april 2023

Misschien heb je de afgelopen maanden één van de vacatures bij Wateropleidingen voorbij zien komen. We waren op zoek naar versterking en gelukkig hebben wij deze ook gevonden. De afgelopen tijd zijn er nieuwe collega’s bij Wateropleidingen gestart, deze stellen we graag aan je voor. Dit keer is het de beurt aan Caroline Rouppe van der Voort, Opleidingscoördinator voor Riolering, Stedelijk water en Klimaat.

Maak_kennis_met_Caroline

Kun je wat over jezelf vertellen?

Ruim 20 jaar geleden ben ik afgestudeerd in Tropische en Subtropische Landbouw (MSc) in Duitsland. Het was mij toen al duidelijk dat water een uitdagende factor kan zijn. Voor de liefde en mijn affiniteit voor water ben ik naar Nederland gekomen waar ik op verschillende plekken heb gewoond. Nu woon ik met mijn gezin in Houten waar ik in onze tuin verschillende klimaatadaptieve maatregelen probeer toe te passen.

Hoe heb je je start ervaren?

Bij Wateropleidingen voelde ik me snel als een vis in het water. Na een twee weken durend inwerkprogramma kreeg ik snel een overzicht van de verdeling van de taken van de verschillende teams.  Ik wist niet hoe veel erbij komt kijken, om een opleiding of een cursus te laten draaien! Ik vind het leuk om de lessen te begeleiden om de kwaliteit van de opleidingen en de cursussen continu te kunnen verbeteren. Steeds weer leer ik iets nieuws rondom het thema water in al zijn facetten en blijf overtuigd dat met goede kennis onzeomgang met het water, dat zo waardevol is, verbetert en geoptimaliseerd kan worden.

Waarvoor kun je bij jou terecht?

Bij mij kun je terecht voor al jouw vragen omtrent het vakgebied Riolering en Stedelijk Water als ook het vakgebied Klimaat. Uiteraard sta ik open voor nieuwe ideeën om de kennis op een best mogelijke manier over de watersector te kunnen verspreiden.