Terugblik docentendag 2023

14 juni 2023

Fort Uitermeer in Weesp was dit jaar de locatie voor de Docentendag. Op vrijdagmiddag 12 mei kwamen docenten naar het zonnige Weesp om samen met de medewerkers van Wateropleidingen te genieten van een gezellig en afwisselend programma.

DSC01232

‘Bruggen slaan en verstevigen’ is dit jaar het thema van het jaarplan en daarmee ook van de docentendag. En waar kan dit beter dan op een locatie waar er een brug wordt geslagen tussen verleden en heden, namelijk Fort Uitermeer, onderdeel van de Hollandse Waterlinie.

DSC00829

Op deze robuuste locatie werden de docenten ontvangen met een goed gevuld lunchbuffet. Een goed begin om met elkaar in gesprek te raken. Na de officiële opening door directeur Gabrielle Knufman was het tijd voor de workshop . Een ronde met voor ieder wat wils. Zo was er de rondleiding over het terrein van het Fort met als thema historie. Of je kon je samen met docent Jacques Peerboom deelnemen aan het nieuwe spelelement voor de opleiding Integraal waterbeheer. En was er de mogelijkheid om meer te leren over een didactische tool met trainers Claudia Peters en Nicole Mol in de workshop ‘de haas en de schildpad’.

DSC00981 DSC00960 DSC00886-Verbeterd-NR DSC00984

Na de workshopronde was het woord aan de gastspreker van de dag: Amin Asad (landelijk docent van het jaar 2021) het woord. Zijn persoonlijke verhaal in combinatie met het thema ‘in verbinding met jouw student’ sprak iedereen erg aan. De stellingen die tot slot werden gepresenteerd activeerden de docenten en nodigden hen uit om met elkaar in discussie te gaan.

Docent van het jaar 2022/2023
Na deze inspirerende docent van het jaar, werd het tijd voor onze eigen ‘docent van het jaar’. Ger Vos ontving deze prachtige titel. Met lovende woorden werd zijn inzet in de afgelopen jaren voor Wateropleidingen door Gabrielle besproken. Ger is door deelnemers beoordeeld met een 8,5. Wat alle deelnemers in hem roemen is zijn passie voor het vak, betrokkenheid en enthousiasme. Dat herkennen we zeker bij Wateropleidingen. Deze titel is dan ook meer dan terecht.

DSC01192

Waterspeld; 15 jaar verbonden aan Wateropleidingen
Onze docenten zijn ontzettend belangrijk voor ons en wij zijn er dan ook trots op dat zij zo lang aan Wateropleidingen verbonden blijven. Als een docent 15 jaar voor ons lesgeeft ontvangen zij de Waterspeld. Dit jaar zijn er in totaal vijf docenten aan wie de Waterspeld wordt uitgereikt.

De Waterspeld wordt ook uitgereikt aan medewerkers die 15 jaar aan Wateropleidingen zijn verbonden. Dit jaar mocht onze eigen collega Claudia van den Boogaard de eervolle Waterspeld in ontvangst nemen. Claudia is als medewerker van het team Klantcontact, een zeer betrokken collega, die altijd voor iedereen klaar staat.  Van harte gefeliciteerd met 15 jaar Wateropleidingen.  DSC01222

Na de huldigingen was het tijd voor de ludieke afsluiter van de dag, de pubquiz. Daarbij werd pas echt duidelijk hoe fanatiek onze docenten en medewerkers zijn. Chapeau voor het team dat deze wedstrijd heeft gewonnen. De afsluitende borrel was hard nodig om de gemoederen weer te bedaren en de dag sfeervol af te sluiten.

Vanuit Wateropleidingen kijken we terug op een ontspannen docentendag waarbij de informele sfeer zorgde voor het gewenste resultaat: bruggen slaan en verbinden. Een dag met een gouden randje!