Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Opleiding

Uitgebreide techniek afvalwaterzuivering (UTAZ)
Doel

Om een goed zuiveringsrendement te behalen moet iedere zuiveringsstap op een zuiveringsinstallatie optimaal verlopen. Het werk op een waterzuivering vraagt dan ook om grondige kennis van deze zuiveringsstappen. In de opleiding komen de verschillende zuiveringstechnieken voor rioolwater en industrieel afvalwater aan de orde. Net als de theoretische achtergronden. Je leert berekeningen uitvoeren die inzicht geven in de prestatie van de zuivering en past deze toe in je dagelijkse werkpraktijk.

Na het volgen van de opleiding ken je methoden om een zuiveringsproces af te stemmen op een variërende aanvoer. Je kent verschillende technieken om het proces te beheersen. Net als de regels van kwaliteits-, arbo- en milieuzorg. Deze regels kun je toepassen.

Inhoud

De opleiding bestaat uit twee modules:

  • module 1 (16 dagdelen):
    basiskennis, met onder andere waterketen en – systeem, chemie, microbiologie, fysisch–chemische processen, actief slib, stikstof- en fosfaatverwijdering, slibverwerking, zuivering van rioolwater, zuivering van industrieel afvalwater;
  • module 2 (14 dagdelen):
    pompen en technische installaties, meet- en regeltechniek besturingsinstallaties, kwaliteit, arbo- en milieuzorg, bedrijfsvoering en troubleshooting.

Vorm

De Uitgebreide techniek afvalwaterzuivering is een avondopleiding waarbij de theorie wordt toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden. De Digitale WaterOpleidingen (DWO) ondersteunt het leerproces met verschillende opdrachten, vragen uit de praktijk, kijken bij elkaar op de zuivering en examenvragen. In beide modules vindt een excursie plaats.

Bijzonderheden

De kennis uit de opleiding UTAZ kan direct worden gebruikt in het Praktijktraject UTAZ

De geplande opleidingen en cursussen starten met inachtneming van de richtlijnen van de overheid m.b.t. het coronavirus. De locaties die wij gebruiken zijn ingericht op 1,5-meter-onderwijs en daar waar mogelijk gebruiken wij digitale lesvormen. Hier lees je meer over de maatregelen m.b.t. het coronavirus.

Incompany

Je kunt deze opleiding binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een opleiding. Wil je deze opleiding incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

(proces)operators, technisch medewerkers B en teamleiders op een zuivering

Instapniveau

mbo/hbo

diploma Techniek afvalwaterzuivering (TAZ eindcijfer >7,5) en minimaal 2 jaar zuivering gerelateerde werkervaring op operationeel niveau is vereist

Variant

Avond opleiding

Zelfstudie

4 uur per bijeenkomst

Maximaal aantal deelnemers

21

Aantal bijeenkomsten

31

Coordinator

Examen

de opleiding bestaat uit twee modules, die je elk met een schriftelijk tentamen afsluit.

Vaardigheden

Creatieve oplossingen bedenkenTrouble shootingData AnalyseArgumenteren

Modules

Module 1 Zuiveringsprocessen en slib

Module 2 Techniek en procesbeheersingVoorlopig inschrijven

Wil je alvast een plaats voor deze opleiding reserveren? Schrijf je dan hier voorlopig in.

Downloads

pdfInhoudsopgave UTAZ M1Download
pdfInhoudsopgave UTAZ M2Download
Johan Raap HGGS

Herkenbaar en toepasbaar op eigen werkplek

Johan Raap

"De praktische insteek, praktijkvoorbeelden en de mogelijkheid om met mede cursisten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen maken deze opleiding compleet."
(Cursist Uitgebreide Techniek Afvalwaterzuivering)