Nieuwe surveillanten van start bij Wateropleidingen


Wateropleidingen heeft de kwaliteit van haar examens hoog in het vaandel staan. Daarom vinden we het ook belangrijk dat de examens afgenomen worden door betrouwbare surveillanten met kennis van zaken. Om dit proces te borgen nemen wij enkele stappen.

Wateropleidingen beschikt over een surveillantenpoule die bestaat uit surveillanten die al jaren voor Wateropleidingen surveilleren. Zij weten precies wat er van hen verwacht wordt en voeren deze taak met verve uit. Ieder jaar organiseert Wateropleidingen een bijeenkomst voor surveillanten waar we het handboek doornemen, ervaringen delen en van elkaar leren. Jaarlijks een zeer waardevolle en leerzame bijeenkomst.

Surveillanten gaan altijd met zijn tweeën, of bij hele grote groepen met meer, naar een tentamenzitting. Hier bewaken zij de orde en stroomlijnen het proces van de zitting van begin tot eind.

Om de surveillantenpoule te versterken heeft Wateropleidingen in januari twee nieuwe surveillanten aangenomen. Zij zijn aangenomen na een uitgebreide sollicitatie procedure en worden op dit moment ingewerkt. Zij kijken met een frisse blik naar het proces en komen met scherpe vragen en leren nu de fijne kneepjes van het surveilleren. Want hoe ga je bijvoorbeeld om met een kandidaat die voor de 5e keer naar de wc moet (1 van de 2 surveillanten loopt mee met de kandidaat)? Of hoe ga je om met een kandidaat die vindt dat hij de rekenmachine op zijn mobiele telefoon moet raadplegen (mobiele telefoons zijn verboden tijdens het tentamen)? Of een kandidaat die een inhoudelijke vraag over het tentamen stelt (die mag niet worden beantwoord, de deelnemer maakt een notitie op het tentamen)?

Kortom, genoeg uitdaging als surveillant bij Wateropleidingen. Wil jij meer weten over het tentamenproces bij Wateropleidingen, of heb je vragen over het proces van surveilleren? Neem dan contact op met Nienke Elijzen, 030 60 69 413 of via nienke.elijzen@wateropleidingen.nl