Theatervaardigheden gebruiken in je lessen


Zoek jij ook wel eens naar manieren om cursisten zo geboeid mogelijk te houden? Theatervaardigheden kunnen je helpen om jouw verhaal interessanter te vertellen. Daarom organiseren we hier een didactische masterclass over, speciaal voor jou als docent van Wateropleidingen.

Wie kent Youp van ’t Hek niet? De een houdt van hem, de ander minder. Hoe dan ook een meester in het gebruiken van stiltes, mimiek, gebaren, en vooral van het sterk opbouwen van een verhaal. Door het inzetten van theatervaardigheden blijft je publiek geboeid. Kijk voor een voorproefje wat Youp doet om zijn publiek aan zich te binden. Die vaardigheden gaan we oefenen en verbeteren onder leiding van trainingsacteur Lianne Kolsters.

Inhoud masterclass
We starten met een oefening: hoe houd ik mijn publiek geboeid? Daarna gaan we aan het werk met vaardigheden die je kunt inzetten wanneer je groep ‘inkakt’. De inhoud (het wat) die je wil vertellen is duidelijk maar de vorm (het hoe) kan door eenvoudige aanpassingen soms beter. Ook gaan wij aan de slag met je stem en wat je daaraan kunt verbeteren. Uiteraard besteden wij ook aandacht aan alle spinsels die je in je hoofd haalt over de interesse van je cursisten en wat je wel en niet zou moeten doen…

Nieuwsgierig naar hoe jij met theatervaardigheden jouw lessen boeiender kunt maken? Schrijf je dan nu in voor deze gloednieuwe masterclass bij Nienke Elijzen via [email protected]. Wil je eerst meer weten over de inhoud, neem dan contact op met [email protected] of 030 - 60 69 421.

Meer over Lianne Kolsters
Naast trainingsacteur is Lianne ook Drama Docent met aantekening Regisseur. Vooral als Regisseur kan zij acteurs (én docenten) goed voor het "voetlicht " zetten. Kijk voor meer informatie over haar op https://www.trainingsacteursgezocht.nl


Informatie

DATUM EN TIJD
Dinsdag 10 april
13.00 tot 16.30 uur

LOCATIE
Kantoor Wateropleidingen
Groningenhaven 7
3433 PE Nieuwegein

KOSTEN
Deelname is gratis

AANMELDEN
Via Nienke Elijzen
[email protected]