Van vakspecialist naar docent in een dag


Op dinsdag 16 januari hebben weer 10 enthousiaste docenten de training ‘Van vakspecialist naar docent’ bij Wateropleidingen gevolgd. In deze groep zaten diverse vakspecialisten van waterschappen, overheden en uit het bedrijfsleven. Tijdens deze training kregen zij praktische tips over doceren, voordat zij zelf voor de klas gingen staan om een les te geven.

In de training leren vakspecialisten leerdoelen formuleren, een lesopzet maken, geschikte werkvormen kiezen en cursisten motiveren. De training duurt een dag en wordt samengesteld op basis van praktijksituaties die door de deelnemers worden ingebracht.

’s Ochtends is het verschil tussen een ‘goede’ en een ‘slechte’ docent interactief besproken. Wat moet je bijvoorbeeld kunnen om een goede docent te zijn? En welke leerstijl heb ik als docent? Alle leerstijlen zijn aan bod gekomen en er is besproken hoe je hier als docent mee om kunt gaan om een hoog rendement uit een training te halen.

’s Middags hebben de docenten zelf lesgegeven aan elkaar. Je geeft je eigen les en je krijgt hier direct feedback op met tips om het te verbeteren.

“Ik ben zeer tevreden over de inhoud en diepgang van de training. Het heeft me geholpen om een cursus beter op te bouwen. Ook leer je hoe je werkvormen kunt inzetten voor een speels effect om cursisten beter te betrekken. Het was erg fijn om samen met andere cursisten deze dag door te maken. Door de verschillende inzichten is er onderling veel gesproken over de invulling en opzet van cursussen en zijn en veel leermomenten geweest onder elkaar"

Henri van den Akker – Directeur bij Van den Akker Cleaning & Inspection Services

Volgende training in september
Wil je de training ‘Van vakspecialist naar docent’ ook volgen? In september vindt de volgende training plaats, zodra de datum bekend is zullen we deze via de e-docentennieuwsbrief communiceren. Je kunt je al wel voorlopig inschrijven via Van vakspecialist naar docent. Als je vragen hebt over deze cursus dan kun je contact opnemen met Nienke Elijzen via [email protected]