Een docent op het toneel?! Hoe raar durf ik te doen?


Is een docent hetzelfde als een acteur? Op dinsdag 10 april is voor de eerste keer ‘theatervaardigheden in je les’ gegeven. Deze masterclass is door zeven docenten gevolgd. Onder leiding van trainingsacteur (en regisseur) Liejan Kolster zijn theatervaardigheden geoefend en verbeterd. Vaardigheden als stiltes, mimiek, gebaren kwamen aan bod.

Een vraag die centraal stond tijdens de masterclass is: hoe bereik je het publiek? Hoe vertel je goed een verhaal, welke stijlen zijn er en hoe ga je effectief om met overgangen? Ook werd er aandacht besteed aan vertelstijlen voor samenvattingen en anekdotes. Hoe gebruik je je stem bijvoorbeeld? Verder is aandacht besteed aan alle spinsels die je in je hoofd haalt over de interesse van cursisten en wat je wel en niet zou moeten doen. Hoe ‘raar’ durf je te doen?

De aanwezige docenten reageerde positief op de masterclass:

  • “We hebben niet op de plek gezeten, de masterclass bestond 100% uit werkvormen.”
  • "Ik heb weer nieuwe activerende modellen geleerd en toegepast.”
  • “Ik heb methoden geleerd om cursisten weer bij de les te krijgen.”

Ideeën voor een masterclass?

Deze masterclass kwam voort uit een idee van een docent. Wanneer er weer vraag is naar deze masterclass, dan organiseren wij deze opnieuw. Zo niet, dan maken wij een andere. Laat het ons weten wanneer je een goed idee hebt. Je kunt deze ideeën aandragen bij Els Vernooij via Els.vernooij@wateropleidingen.nl of 030 60 69 421.