Verslag masterclass Breng de praktijk in je les


Op donderdagavond 17 mei hebben zes enthousiaste docenten van Wateropleidingen de masterclass Breng de praktijk in je les gevolgd. Tijdens de masterclass stonden de volgende vragen centraal: hoe breng je de praktijk van je cursisten in je les, en waarom is dit zo belangrijk? Aan de hand van verschillende werkvormen en het uitwisselen van ervaringen tussen de docenten onderling werd geleerd hoe je de praktijk in je les betrekt.

Voor de start van de masterclass hebben we eerst genoten van een heerlijke maaltijd bij Aristo.  Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met vragen over het benutten van de praktijk in je les. Wat doe je nu al als docent om de praktijk in je les te betrekken? En waar wil je jezelf als docent in ontwikkelen? Daarna zijn de docenten actief aan de slag gegaan met het verbeteren van praktijkopdrachten die ze nu al inzetten tijdens hun les. Enkele van de gedeelde ervaringen van docenten waren:

  • “Ik heb verschillende methoden geleerd om praktijkervaringen van cursisten te delen.”
  • “Ik heb geleerd dat je cursisten vooral veel moet laten doen en dat je als docent weinig moet zenden.”

Tot slot hebben we een quiz gedaan, om te checken of de lesstof is begrepen. Arne Bosch (zie foto) wist de meeste vragen goed te beantwoorden en ging er met de eerste prijs vandoor.

arne_bosch

Ook interesse in een didactische training of masterclass? Als je hier vragen over hebt, dan staan de onderwijskundigen van Wateropleiding voor je klaar. Neem voor meer informatie contact op met Nienke Elijzen via 030 60 69 413 of nienke.elijzen@wateropleidingen.nl.