In Memoriam: Kees de Korte


Afgelopen donderdag ontvingen wij het bericht dat Kees de Korte op 26 september  is overleden. Een enorme schok niet alleen voor ons als Wateropleidingen, maar voor de hele zuiveringswereld.

keesdekorte

Kees was al in het NVA-tijdperk betrokken bij de zuiveringsopleidingen. Bij de oprichting van Wateropleidingen is Kees cursusleider geweest van locatie Alkmaar. Hij was de drijvende kracht achter de uitvoeringen van de TAZ, UTAZ in Alkmaar. Bij de HTAZ was Kees de docent die zich bezig hield met de avonden over innovatie. Hij was de man achter onze cursus Slibgisting. Kees heeft zich ook ingezet voor een aantal buitenlandprojecten voor WorldWaterAcademy en is voor ons naar Zuid Afrika afgereisd. Ook daar toonde hij zich een gedreven vakman die zijn kennis graag deelde met de jonge generatie zuiveraars.

Wij herinneren ons Kees als een zeer betrokken en vriendelijk persoon. Altijd behulpzaam en zeer geïnteresseerd in de ander. Als docent scoorde hij onveranderlijk hoog bij de cursisten. Wij verliezen een heel bijzonder mens als docent en wensen zijn familie veel sterkte toe met dit verlies.

Kees de Korte voor World Water Academy