Van vakspecialist naar docent


Donderdag 13 september mocht Wateropleidingen weer 7 nieuwe docenten verwelkomen bij de training Van Vakspecialist naar Docent. Zeven vakmensen die hun ervaring en kennis willen delen met collega’s uit de watersector. Dat lijkt eenvoudig, maar is het soms niet.

Welke cursisten komen er in mijn groep? Hoeveel kennis hebben zij al? Hoe houd ik het een hele dag interessant? Welke planning past goed bij deze groep? Hoe vertel ik het wanneer ik het antwoord ook niet weet? Vragen waar startende docenten over nadenken en waarvan ze vooral willen weten hoe anderen met dit type vragen omgaan.

Tijdens de training behandelen we dit soort vragen, aangevuld met theorie over de rollen van een docent, het maken van lesplannen, etc.. Ook verzorgen alle deelnemers een mini-les. We kijken terug op een levendige dag met enthousiaste nieuwe docenten met waardevolle feedback aan elkaar over de mini-les die iedereen gaf. Alle waardering van ons aan de docenten die hun ervaring willen delen en dat zo goed mogelijk willen doen.

Komende trainingen


VND