Masterclass ‘Docentenervaringen delen in je regio’ gestart


Woensdag 12 december hebben drie docenten deelgenomen aan de masterclass ‘Docentenervaringen delen in je regio’. In deze masterclass staat het delen van ervaringen, vraagstukken en aanpakken centraal rondom het docentschap bij Wateropleidingen. Deze delen we met elkaar en met verschillende intervisie methodieken. In dit artikel lees je meer over de inhoud van de masterclass en hoe de docenten de masterclass hebben ervaren.

De eerste uitvoering heeft plaatsgevonden in Apeldoorn voor de docenten uit de regio Oost. Deze masterclass is ontwikkeld omdat jullie hebben aangegeven behoefte te hebben aan het delen van ervaringen en vraagstukken als docent van Wateropleidingen. Verder is gekozen voor het ‘in de regio concept’ omdat dit aansluit bij jullie wens om reistijd te besparen.

Voorafgaand aan de masterclass genoten we in ontspannen sfeer van het diner. Vervolgens hebben we de theorie en de intervisiemethode toegelicht. Daarna zijn we met elkaar aan de slag gegaan om een concreet vraagstuk te ontleden en te onderzoeken.

“De open sfeer en herkenbaarheid van vraagstukken is voor mij erg nuttig geweest”  gaf een docent aan. Een andere reactie op de masterclass na afloop was: “Ik ben aangenaam verrast door het verloop van het intervisiegesprek en de leermomenten daarin.”

Lijkt het jou ook interessant om deel te nemen aan deze masterclass? De volgende twee masterclasses hebben we al voor je gepland:

13 maart - Regio Noord | De Bonte Wever in Assen | schrijf je hier

17 april - Regio Zuid | Eindhoven | schrijf je hier in

Wil je meer informatie over de masterclass? Neem contact op met Mark van Dodeweerd via 030 - 60 69 423 of [email protected].


Ook docentervaringen delen?

Lijkt het jou ook interessant om deel te nemen aan deze masterclass? Meld je aan door een e-mail te sturen. De volgende twee masterclasses hebben we voor je gepland: