Werkvormen om cursisten kennis te laten maken


In september start het nieuwe cursusjaar. Nieuwe groepen cursisten die deel gaan nemen aan jouw opleiding of cursus. Op de eerste lesdag is er tijd ingeruimd om hen kennis te laten maken. Maar hoe doe je dit? Laat je een cursisten zich één voor één voorstellen? Of gebruik je een andere werkvorm? In de werkvormwaaier van Wateropleidingen vind je drie werkvormen die je hierbij kunnen helpen.

speeddaten
datdelenwe
sleutelbos

Werkvormwaaier

In de werkvormwaaier van Wateropleidingen vind je verschillende werkvormen. Handig om cursisten te activeren om bijvoorbeeld hun kennis met de groep te delen, te oefenen met de lesstof of samen tot nieuwe ideeën te komen. Heb je de werkvormwaaier nog niet ontvangen of ben je deze kwijt?

Training Toepassen van werkvormen

Wil je aan de slag met werkvormen? Tijdens deze training probeer je verschillende werkvormen uit. We geven aandacht aan reflectie op het gebruik van een werkvorm, de motivatie van de cursist en zijn of haar voorkeur voor een leerstijl. Je krijgt inzicht in hoe je met je doceerstijl cursisten beïnvloedt. Deelname voor docenten van Wateropleidingen is kosteloos.

Meer weten?

Neem dan contact op met Els Vernooij, Nienke Elijzen of Mark van Dodeweerd.