Articulate Storyline: Maak je les(voorbereiding) leuker en interactiever!


Op de docentendag kregen onze docenten de kans om deel te nemen aan een inspirerende sessie over het gebruik van Articulate Storyline bij het maken van digitale werkvormen.

Schermafbeelding 2024-06-28 162739

Wat is Articulate Storyline?

Articulate Storyline is een veelzijdige e-learning ontwikkeltool die helpt bij het maken van digitale werkvormen. De software biedt uitgebreide mogelijkheden voor het ontwikkelen van interactieve werkvormen die bijdragen aan de leerervaringen van lerende professionals.

Enkele voorbeelden die we Articulate Storyline kunnen maken

 1. Interactieve scenariosimulaties:

  Met interactieve scenariosimulaties kunnen deelnemers real-life situaties nabootsen en veilig oefenen met gevolgen. Bijvoorbeeld een simulatie van een waterzuiveringssysteem. Deze simulaties helpen lerende professionals om beslissingen te nemen en de gevolgen ervan te ervaren zonder dat dit echte gevolgen heeft. We willen natuurlijk niet dat ons drinkwater verontreinigd raakt iedere keer wanneer er wordt geleerd. Scenariosimulaties kunnen hiervoor een oplossing bieden.
 2. Praktijkgerichte oefeningen:

  Praktijkgerichte oefeningen laten deelnemers vaardigheden ontwikkelen door hands-on activiteiten. Bijvoorbeeld virtueel complexe machines bedienen en onderhouden. Vaak kost het veel tijd en geld om deze leermogelijkheid aan te bieden met echte machines. Deze oefeningen zorgen ervoor dat lerende professionals de theorie direct kunnen toepassen in een praktijkgerichte context en dat zo vaak als nodig is.
 3. Virtuele rondleidingen:

  Virtuele rondleidingen geven professionals of geïnteresseerde de kans om plaatsen te verkennen die anders moeilijk toegankelijk zijn. Heb je liever geen groepen, is het moeilijk om het te organiseren of zijn er andere problemen? Een virtuele rondleiding zou wel eens de oplossing kunnen zijn. Bezoek een specifieke plek, maar dan tijd- en plaats onafhankelijk.
 4. Serious games:

  Serious games is een verzamelnaam voor het leren van lesstof d.m.v. een spel. Door spelelementen toe te voegen of de lesstof net anders aan te bieden als een spel, wordt leren al snel aantrekkelijker en motiverender. Je kunt hierbij denken aan een digitale escaperoom waarbij je complexe wiskundige formules moet oplossen om verder te komen in de escaperoom.