Externe hosts bij digitale lessen


Vanaf de start van dit cursusjaar hebben we het ontwerp van al onze opleidingen aangepast naar een hybride vorm: een optimale combinatie tussen videolessen, digitale lessen en fysieke lessen. Vanaf 14 oktober moesten we vanwege de aangescherpte Corona maateregelen helaas terug naar alleen nog maar digitale lessen. Een flinke omschakeling, ook voor jullie als docenten.

externe hosts

De lesplannen van de fysieke lessen hebben we nogmaals bekeken en aangepast naar een digitaal lesplan. En hoewel de meeste docenten het missen om in een klaslokaal te staan en de cursisten live te ontmoeten, worden we ook steeds beter in het interactief maken van de digitale lessen. Om jullie als docent hierbij zoveel mogelijk te ondersteunen, maken we bij de digitale lessen gebruik van hosts. De host fungeert als gastvrouw / gastheer van de digitale les en kan digitaal ondersteuning bieden aan de cursisten. De host assisteert, zodat jij je volledig kunt richten op het les geven. Zo houdt de hosts de vragen die via de chat gesteld worden in de gaten en verzorgt hij het instellen van bijvoorbeeld breakout rooms in Zoom of vat hij een discussie samen op een sheet.

750 digitale lesuren in 2020
Vanaf het begin van dit cursusjaar tot eind 2020 verzorgen we bijna 750 digitale lesuren. Gezien deze grote hoeveelheid uren, hebben we voor het hosten studenten en pas afgestudeerden aangetrokken van met name de TU-Delft en Wageningen University & Research. In totaal zijn er acht hosts actief, die allemaal een training hebben gevolgd over de rol van de host en de werking van de software. Zij zijn erg enthousiast over het hosten voor Wateropleidingen. Vooral omdat onze opleidingen inhoudelijk aansluiten bij hun studie en zij op deze manier in contact komen met mensen uit wellicht hun toekomstige werkpraktijk.

Enkele docenten hebben al samengewerkt met deze hosts. Andere docenten zullen hen vanzelf tegenkomen bij de voorbereiding en uitvoering van digitale lessen. Als je vragen hebt over de inzet van hosts, dan kun je contact opnemen met Evelien Meijerink.