Cursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
UTRECHT 17-10-2024 03-07-2025 6.580,00 Direct inschrijven

Doel

De continue levering van kwalitatief goed drinkwater lijkt een vanzelfsprekendheid. Het vergt echter een grote inspanning van het waterbedrijf om dit te realiseren. Betrokkenen bij het
distributieproces dienen daarom te beschikken over voldoende kennis van zowel het waterbedrijf als de drinkwatervoorziening.


Deze opleiding geeft je een overzicht van de processen die binnen de drinkwaterproductie een rol spelen. De nadruk ligt daarbij op de technische aspecten van het ontwerp, de aanleg, het onderhoud en het beheer van het distributienet. Daarnaast leer je welke aspecten van belang zijn bij het bepalen van waterkwaliteit en het toepassen van vloeistofmechanica.

Inhoud

De opleiding bestaat uit drie modules:

  1. Het drinkwaterbedrijf (9 dagdelen):
    Positie en organisatie van het drinkwaterbedrijf, nieuwe ontwikkelingen, vraag en aanbod, kosten, leveringszekerheid en onderhoud, wetgeving.
  2. Water als grondstof (14 dagdelen):
    Het gedrag van water, de samenstelling van water (chemie en microbiologie) en vloeistofmechanica (berekeningen).
  3. Het distributieproces (16 dagdelen):
    Het ontwerpproces, de aanleg, veiligheid & hygiëne, procesvoering, registratie & controle en onderhoud.

Vorm

In fysieke en digitale lessen wordt de theorie toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden. Op de Digitale Wateropleidingen vind je individuele online leeractiviteiten en maak je voorbereidende opdrachten. Deze opdrachten zorgen ervoor dat je op zoek gaat naar informatie binnen je eigen bedrijf. In de lessen komen dan de verschillen tussen de bedrijven aan de orde. Er is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

Programma

Deze opleiding bestaat uit 17 fysieke bijeenkomsten, 2 digitale lessen en 3 individuele online leeractiviteiten. In het lesrooster zie je hoe de lessen per dagdeel verdeeld zijn.

Basisopleiding Drinkwaterdistributie lesrooster 17-10-2024 (pdf, 430 kB)

Bijzonderheden

Deelnemers met een technisch mbo-diploma zijn direct toelaatbaar. Geïnteresseerden die niet aan het vereiste middelbaar niveau voldoen, volgen eerst de training Opfrissen van de basisvaardigheden.

Is het lang geleden dat je een technisch mbo-diploma hebt gehaald? Of twijfel je over je basisvaardigheden wiskunde, scheikunde of natuurkunde? Ook dan raden we je aan om eerst de training Opfrissen van de basisvaardigheden te volgen.

Als je extra ondersteuning wilt bij het behandelen van de lesstof, dan kun je studiebegeleiding aanvragen.

De modules 1 en 2 zijn identiek aan de modules 1 en 2 van de Basisopleiding drinkwaterproductie.

Incompany

Je kunt deze opleiding binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een opleiding. Wil je deze opleiding incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Opzichters, monteurs, inspecteurs, werkvoorbereiders, technisch medewerkers

Instapniveau

mbo

Variant

Dag opleiding

Voorkennis

Deelnemers met een technisch mbo-diploma zijn direct toelaatbaar. Geïnteresseerden die niet aan het vereiste middelbaar niveau voldoen, volgen eerst eerst de training Opfrissen van de basisvaardigheden.

Zelfstudie

5 uur per bijeenkomst

Duur

39 dagdelen

Maximaal aantal deelnemers

20

Coordinator

Examen

De opleiding bevat drie modules die je elk afsluit met een individuele opdracht of een examen.

Herexamenkosten vallen buiten de cursusprijs. Deze kosten brengen wij apart in rekening.


Cursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
UTRECHT 17-10-2024 03-07-2025 6.580,00 Direct inschrijven

"Het lesmateriaal en digitale leeromgeving zijn duidelijk. De DWO maakt overleg met mede cursisten mogelijk, wat het leerproces vergemakkelijkt."

bod_nick_hoek_960x600

'Na deze opleiding weet je zeker dat je een stevig fundament hebt.'

Nick Hoek
Projectleider (PWN)

"Je leert hoe een waterbedrijf procesmatig in elkaar zit."