Opleiding

Uitgebreide techniek afvalwaterzuivering (UTAZ)Cursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
ZWOLLE 02-09-2024 18-06-2025 3.650,00 Direct inschrijven
BREDA 04-09-2024 18-06-2025 3.650,00 Direct inschrijven
UTRECHT 04-09-2024 18-06-2025 3.650,00 Direct inschrijven

Doel

Om een goed zuiveringsrendement te behalen moet iedere zuiveringsstap op een zuiveringsinstallatie optimaal verlopen. Het werk op een waterzuivering vraagt dan ook om grondige kennis van deze zuiveringsstappen. In de opleiding komen de verschillende zuiveringstechnieken voor rioolwater en industrieel afvalwater aan de orde. Net als de theoretische achtergronden. Je leert berekeningen uitvoeren die inzicht geven in de prestatie van de zuivering en past deze toe in je dagelijkse werkpraktijk.

Na het volgen van de opleiding ken je methoden om een zuiveringsproces af te stemmen op een variërende aanvoer. Je kent verschillende technieken om het proces te beheersen. Net als de regels van kwaliteits-, arbo- en milieuzorg. Deze regels kun je toepassen.

Inhoud

De opleiding bestaat uit twee modules:

  • Module 1: Zuiveringsprocessen en slib (18 dagdelen)
    Basiskennis met onder andere waterketen en – systeem, chemie, microbiologie, fysisch–chemische processen, actief slib, stikstof- en fosfaatverwijdering, slibverwerking, zuivering van rioolwater, zuivering van industrieel afvalwater.
  • Module 2: Techniek en procesbeheersing (15 dagdelen)
    Pompen en technische installaties, meet- en regeltechniek besturingsinstallaties, kwaliteit, arbo- en milieuzorg, bedrijfsvoering en troubleshooting.

Vorm

De Uitgebreide techniek afvalwaterzuivering is een avondopleiding waarbij de theorie wordt toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden. De Digitale WaterOpleidingen (DWO) ondersteunt het leerproces met verschillende opdrachten, vragen uit de praktijk, kijken bij elkaar op de zuivering en examenvragen. In beide modules vindt een excursie plaats.

Bijzonderheden

De kennis uit de opleiding UTAZ kan direct worden gebruikt in het Praktijktraject UTAZ.

Incompany

Je kunt deze opleiding binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een opleiding. Wil je deze opleiding incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

(Proces)operators, technisch medewerkers B en teamleiders op een zuivering

Instapniveau

mbo/hbo

Diploma Techniek afvalwaterzuivering (TAZ eindcijfer >7,5) en minimaal 2 jaar zuivering gerelateerde werkervaring op operationeel niveau is vereist

Variant

Avond opleiding

Zelfstudie

4 uur per bijeenkomst

Duur

33 dagdelen

Maximaal aantal deelnemers

20

Coordinator

Examen

De opleiding bestaat uit twee modules, die je elk met een schriftelijk examen afsluit.

Herexamenkosten vallen buiten de cursusprijs. Deze kosten brengen wij apart in rekening.


Cursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
ZWOLLE 02-09-2024 18-06-2025 3.650,00 Direct inschrijven
BREDA 04-09-2024 18-06-2025 3.650,00 Direct inschrijven
UTRECHT 04-09-2024 18-06-2025 3.650,00 Direct inschrijven

johan_raap_hggs

"Gedurende de opleiding betrekken we de eigen praktijk en de belevingswereld van de deelnemers"

Johan Raap
Milieutechnoloog bij Royal Cosun

"Ondanks de lastige omstandigheden (lockdown) werd alles in het werk gesteld om toch een goede opleiding te verzorgen. Men staat open voor suggesties om dit te optimaliseren. De zoomlessen zijn ondanks de afstand toch interactief, wat zeer waardevol is. Dit is een zeer goede basis voor mijn carrière in de zuiveringswereld!"
- Babs Beemster, Functioneel Beheerder Wonderware bij het Hoogheemraadschap van Rijnland

"De praktische insteek, praktijkvoorbeelden en de mogelijkheid om met mede cursisten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen maken deze opleiding compleet."