Goed voorbereid op veldwerk


Wateropleidingen biedt al jaren diverse arbotrainingen op en rond het water aan voor diverse waterschappen. Denk aan voorkomen infectieziekten bij veldwerk, veilig werken in een waadpak, alleen werken in het veld of wat dacht je van omgaan met agressie en geweld als je buiten bezig bent.

IMG_0778

Het zijn niet direct de trainingen waar je in eerste instantie aan denkt bij Wateropleidingen en toch organiseren we ze voor diverse veldwerkers en monsternemers van diverse waterschappen. Het zijn vooral groepstrainingen die we of in eigen beheer of in samenwerking met gespecialiseerde collega opleidingsinstituten uitvoeren.

De training veilig werken met waadpakken verdient zeker extra aandacht. Vooral wat te doen als je pak vol loopt of als je vastzit in de blubber. Wat doe je in dergelijke situaties? We bereiden je goed voor door te oefenen met bepaalde situaties in het zwembad.

Met de nieuwe klimaatscenario’s is de verwachting dat we te maken krijgen met een breed scala van infectieziekten. Hoe kom je ermee in aanraking en wat moet je vooral niet/wel doen in het veld? Hoe red je jezelf als er iets gebeurt.

Er zijn nog veel meer arbo-trainingen die we aanbieden. Kijk vooral op onze website.