Masterclass ‘Meer halen uit de DWO’


In onze opleidingen maken we steeds actiever gebruik van de DWO. Denk aan het delen van videolessen, opnames van digitale lessen en oefenvragen. Hoe kun je de DWO nu optimaal inzetten in de voorbereiding op je les? En hoe gebruik je het tijdens en na afloop van je les? Dat leerden vijf docenten op donderdag 14 januari tijdens de masterclass ‘Meer halen uit de DWO’.

In de masterclass zijn de docenten stap voor stap meegenomen in de mogelijkheden van de DWO. Samen hebben we ontdekt welke meerwaarde de DWO heeft voor de lessen van de docenten. En niet alleen welke meerwaarde de DWO heeft tijdens de lessen, maar vooral hoe je hem optimaal kunt gebruiken om je lessen heen. Dus tijdens je voorbereiding of na afloop van je les.

Zo vroegen de docenten zich af hoe ze konden zien, ter voorbereiding op hun les, wat de cursisten allemaal al hadden gedaan op de DWO. En welke antwoorden cursisten hebben gegeven op de oefenvragen. Inzicht voor de docenten was dat ze onder het kopje ‘begeleiden’ heel veel kunnen zien op de DWO over de leervoortgang van de cursisten.

Ook gaven docenten aan het lastig te vinden waarop ze wel of niet mogen klikken op de DWO en of ze niet per ongeluk iets konden verwijderen. Een tip die wij de docenten hebben meegegeven. Klik vooral zoveel mogelijk door. Je kunt niets fout doen. En raak je verdwaald, druk dan op de home button.

Na afloop gaf een docent de volgende reactie, die volgens ons het doel van de masterclass heel mooi samenvatte: “Aan de hand van de DWO stap voor stap de mogelijkheden nagaan. De oefeningen worden gezamenlijk uitgevoerd met collega docenten. Het delen van kennis, ervaringen en ideeën geeft een duidelijke meerwaarde”.

Heb je vragen over de inzet van de DWO in jouw lessen of wil je meer uit de DWO halen maar weet je niet hoe. Neem dan contact op met Petra Barte of de opleidingscoördinator van de opleiding waarvoor je les geeft. Zij bespreken graag de mogelijkheden met je.


Screenshot_2020-11-23 Wateropleidingen Activiteitenoverzicht

dwo2

dwo3