Hoe registreer ik aanwezigheid in de portal?


Voor alle cursussen en opleidingen moet de aanwezigheid van deelnemers geregistreerd worden in de portal. Dit is een voorwaarde voor de deelnemer om een certificaat of diploma te behalen. De aanwezigheid van deelnemers registreer je via de portal. Maar hoe doe je dit eigenlijk?

Schermafbeelding 2023-03-21 140822

Stap 1:
Open en deel je scherm voor registratie in de portal bij de start van je les. Log met je gegevens in op portal.wateropleidingen.nl. Ga in het menu naar ‘agenda’ om te zien voor welke dagen je les geeft.

Afbeelding1

Als je op een lesdag klikt, verschijnt er meer informatie over de desbetreffende lesdag met een aantal tabs.

Afbeelding3

Stap 2:

Klik vervolgens op ‘aanwezigheid’ om naar de lijst met deelnemers voor die dag te gaan. Je kunt de aanwezigheid per persoon invullen, maar je kunt ook klikken op ‘allen aanwezig’ om alle deelnemers in één keer op aanwezig te zetten.

Tip! Noem de namen van de deelnemers en vink deze aan, laatkomers kun je tijdens de eerste pauze nog aanvinken. Eventueel kun je de registratie koppelen aan “welke vraag heb jij vandaag?” of “welke ervaring heb jij met het onderwerp van vandaag?” of bij een eerste les “wat wil jij leren tijdens deze cursus?”.

2023-03-21_13-37-54

Wanneer je dit hebt ingevuld, wordt dit automatisch opgeslagen en geregistreerd in ons systeem.

Veel plezier met de les!

Heb je na het lezen nog vragen over het registreren van deelnemers, of over de portal? Bekijk dan onderstaand instructiefilmpje, of neem contact met ons op.