Vernieuwde Digitale WaterOpleidingen


Sinds september bieden we de opleidingen in hybride vorm aan. Dit betekent dat de bijeenkomsten deels fysiek en deels online zijn. Inmiddels zijn alle bijeenkomsten wegens de Corona-beperkingen even geheel online, maar zodra het weer mag zullen ook de fysieke bijeenkomsten weer starten. Vanwege de hybride opzet hebben we enkele aanpassingen aan onze Digitale WaterOpleidingen (DWO) gedaan.

Het belangrijkste is dat de informatie die wij via de DWO met cursisten delen compleet is en zo makkelijk mogelijk te vinden is. Alle opleidingen hebben een eigen DWO met toegang tot digitaal lesmateriaal, een discussieplatform, oefenvragen, proeftentamens etc.. Hier zijn we natuurlijk al enige jaren mee bezig, maar met het hybride maken van de opleidingen hebben we de DWO ook een nieuwe look gegeven.

Je had vast al gemerkt dat onze lesroosters sinds september zijn voorzien van herkenbare icoontjes per dagdeel, te weten fysieke lessen, digitale lessen of videolessen. Om te zorgen dat binnen de DWO alles direct gevonden kan worden, is nu elke DWO per dagdeel ingericht met dezelfde icoontjes als het lesrooster. Elke opleiding start met een blok Introductie, met hierin een filmpje over de DWO en andere algemene informatie.

Vervolgens komen de dagdelen. Per dagdeel staan de leerdoelen in de DWO. Vanuit de deerdoelen kom je automatisch bij de voorbereiding. Dit kan een korte e-learning, een te maken opdracht of een videoles zijn. Vervolgens kom je bij de les. Als de les digitaal is, kun je via de link meteen in de juiste meeting komen. Na afloop van de les kunnen cursisten de stof bestuderen met verdiepende vragen of opdrachten. En om het geheel compleet te maken, plaatsen we na afloop van de digitale les de zoom-opname in de DWO.

Bij het blok Vergroot je slagingskans vinden de cursisten dit cursusjaar niet 1 maar 2 proeftentamens. Ook worden hier e-learnings voor wiskunde, scheikunde en microbiologie aangeboden. En natuurlijk mag alle informatie over het (digitale) tentamen hier niet ontbreken. Dit vinden de cursisten in het blok Toetsing & Afsluiting. Hier verschijnen na afloop ook de cijfers.

Nieuw dit jaar is de digitale evaluatie. Geen handgeschreven evaluatieformulieren meer, maar via een QR-code of een link komen cursisten bij digitale evaluatie terecht. Deze digitale evaluatie wordt nog steeds in de les afgenomen. Maar we delen dit ook via de DWO zodat cursisten de juiste link altijd achter de hand hebben.

Tips?
We hopen dat je de vernieuwde DWO prettig vindt werken. Als je nog tips hebt, dan horen we dit natuurlijk graag! Neem dan contact op met Petra Barte.


dwo1

Screenshot_2020-11-23 Wateropleidingen Activiteitenoverzicht

dwo4

dwo2

dwo3