De HELKO-methode: Wateropleidingen ondersteunt innovatie in de sector


Op vrijdag 22 september 2017 startte bij drinkwaterbedrijf Dunea de vierde HELKO training. Door het toepassen van de HELKO-methode kan Dunea distributieleidingen vervangen zonder het aanleggen van noodleidingen. Dat resulteert in minder overlast bij de klant. Vroeg in de ochtend de straat open en eind van de middag weer dicht. De methode geeft een besparing in tijd, geld en materialen.

Dunea ontwikkelde de HELKO-techniek en Wateropleidingen ontwikkelde samen met Dunea een training om deze techniek aan te leren.

Tijdens de introductiecursus legt de docent, Theo Vermolen, de theorie uit. Daarna demonstreert een ervaren hoofdmonteur, Peter van de Burg of Mario Kreber, van Dunea de manier waarop je een balg in de leiding moet plaatsen.

Daarna gaan de cursisten het aangeleerde in een praktijktraject toepassen onder begeleiding van de twee hoofdmonteurs. In november sluiten we de training af met een evaluatie en toets en geslaagden krijgen een HELKO certificaat.

Door het organiseren van dit soort trainingen ondersteunt Wateropleidingen innovatie in de sector en draagt Wateropleidingen bij aan de ontwikkeling van de sector. Bekijk het filmpje om te zien hoe dit in de praktijk verloopt.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Els Vernooij (030) 60 69 421.