Voorinschrijving geopend voor ontwikkelingen binnen vakgebied Waterveiligheid


Het vakgebied Waterveiligheid is continu in beweging, dus ook Wateropleidingen zit niet stil! Komend jaar worden twee nieuwe titels ontwikkeld; Van schadebeeld naar herstelmaatregel en Opfris visuele inspectie van waterkeringen & zorgplicht. Voordat we deze titels definitief opnemen in ons cursusprogramma, zijn we benieuwd of jij interesse zou hebben om één van deze cursussen te volgen. Lijkt het je leuk om beide cursussen te volgen? Dat is natuurlijk ook mogelijk.

Van schadebeeld naar herstelmaatregel

Wil je weten welke maatregelen je kunt nemen bij een bepaald schadebeeld? Hoe je in de gaten houdt hoe een schade zich ontwikkelt of wanneer een schade hersteld moet worden?

Na de inspectieronde van de waterkeringen volgen de deelprocessen diagnose, prognose en operationalisering. In deze cursus krijg je inzicht in deze deelprocessen.

Na afloop van deze cursus kun je bij een groot deel van de schadebeelden uitleggen welke diagnose en prognose erbij hoort en wat de herstelmaatregelen zijn.

Opfris Visuele inspectie van waterkeringen & zorgplicht

Heb jij de opleiding Visuele inspectie van waterkeringen bij Wateropleidingen gevolgd, maar is de kennis wat weggezakt of is het inspecteren niet je dagelijkse werk? Dan kan deze cursus interessant voor jou zijn. De docent herhaalt kort de mogelijke schades en faalmechanismen en je past de laatste inzichten van het inspecteren van gras- en steenbekleding toe. Daarnaast besteden we extra aandacht aan het vastleggen van resultaten zoals de zorgplicht vereist.

Tijdens de cursus is er voldoende gelegenheid om het inspecteren van keringen in de praktijk te oefenen.

Heb je interesse in één van deze titels? Schrijf je dan alvast voorlopig in op onze website. Op de vakgebiedspagina vind je beide titels en kun je je bij elke titel voorlopig inschrijven. Als de cursustitel van jouw voorkeur verder ontwikkeld wordt, ontvang je het programma. Je zit met een voorlopige inschrijving nergens aan vast, maar krijgt wel als eerste de mogelijkheid om je definitief in te schrijven als het programma je aanspreekt.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Hanna Langerak op 030-6069424 of via [email protected]