E-waternieuws nr. 21

Header E-Waternieuws2
Jaargang 12 | nummer 21 | november 2017

Maak jij gebruik van de veerkracht van natuur?

NKW

Dat natuur en hoogwaterbescherming prima samengaan, laat het programma Ruimte voor de Rivier zien. Ook het nieuwe Deltaprogramma is gericht op ruimtelijke adaptatie en ook daar speelt natuur een belangrijke rol. De samenwerking tussen ruimtelijke inrichting en de eigen creatie van natuur levert meer biodiversiteit op. Biodiversiteit zorgt voor een veerkrachtig en kwalitatief beter ecosysteem. Met die veerkracht kan watertekort èn wateroverlast worden opgevangen. Reden om je kennis te actualiseren met onze cursus Natuur voor klimaatbestendig watersysteem!

Voorinschrijving geopend voor ontwikkelingen binnen vakgebied Waterveiligheid

VIW E-waternieuws 21

Het vakgebied Waterveiligheid is continu in beweging, dus ook Wateropleidingen zit niet stil! Komend jaar worden twee nieuwe titels ontwikkeld; Van schadebeeld naar herstelmaatregel en Opfris visuele inspectie van waterkeringen & zorgplicht. Voordat we deze titels definitief opnemen in ons cursusprogramma, zijn we benieuwd of jij interesse zou hebben om één van deze cursussen te volgen. Lijkt het je leuk om beide cursussen te volgen? Dat is natuurlijk ook mogelijk.

Mentoren ondersteunen cursisten vernieuwde Basisopleiding Muskus- en Beverratten

Muskusratten

Het doel van het volgen van een opleiding is in de meeste gevallen helder; kennisvergroting. Maar hoe zorg je ervoor dat de kennis uit de opleiding goed wordt geïntegreerd in de werkpraktijk? Dit jaar koppelt Wateropleidingen bij de vernieuwde Basisopleiding Muskus- en Beverratten aan iedere cursist een mentor uit het werkveld. Deze mentor, uit de eigen organisatie, ondersteunt de cursist bij het leerproces en speelt een belangrijke rol in het opleidingstraject. Werkplekleren heeft op deze manier een vast verankerde plaats in de opleiding.

Cursusaanbod INNW voorjaar 2018

INNW

Sta jij al ingeschreven voor de cursussen van het Opleidingsprogramma Implementatie Nieuwe Normering Waterveiligheid (INNW)? Ook in 2018 staan er weer diverse cursussen op het programma.
Schrijf je nu in voor de cursus Geotechniek (15, 23, 30 januari en 6 februari), Kunstwerken (22 en 29 januari) Bekledingen(8 en 13 februari) en de cursus Assembleren en Rapporteren (6 maart).

Vacature Surveillanten 2017

Vacature

Wateropleidingen
zoekt één of meer betrouwbare, enthousiaste en zelfstandige surveillanten M/V.

De functie
Als surveillant regel je het goede verloop van de examenzittingen van Wateropleidingen. Je bent op tijd aanwezig op de examenlocatie om alle examenkandidaten te ontvangen. Je zorgt  dat de tentamenzaal in een goede tentamenopstelling is klaargezet en dat elke kandidaat koffie of thee krijgt.

Cursuskalender

Wateropleidingen: Afmelden | Adres wijzigen | Vragen

Volg ons op volg-ons-linkedin volg-ons-twitter