Regenwatervoorzieningen; door wie laat jij je inspireren?


Het is een actueel onderwerp; een waterrobuust Nederland. De afgelopen jaren is de aandacht voor regenwater binnen de bebouwde omgeving flink toegenomen. Maar hoe ontwerp je een kosteneffectieve regenwatervoorziening waarmee je de kwetsbaarheid van de stedelijke omgeving vermindert? En hoe functioneren de aangelegde regenwatervoorzieningen na een aantal jaar?

In de cursus Regenwatervoorzieningen krijg je belangrijke tips voor aanleg, beheer en monitoring van multifunctionele regenwatersystemen (opvang, berging, infiltratie en zuivering). Door de gepassioneerde docenten word je geïnspireerd om met een creatieve blik naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente te kijken. Je krijgt veel tips en trucs om regenwatervoorzieningen goed te laten functioneren in stedelijk gebied.

Cursist Hans Kerstens – Gemeente Leidschendam – Voorburg:
"Deze cursus heeft mij richting gegeven in de te ontwikkelen afkoppel- en infiltratie mogelijkheden in onze gemeente. De praktijkvoorbeelden en het enthousiasme van de cursusleiders vond ik heel sterk."

Natuurlijk krijg je ook praktische richtlijnen voor het ontwerp en beheer. Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van kennisuitwisselingstools als interactieve webapplicaties en 3D visualisaties van wateroverlast en hittestress. Op de laatste lesdag ga je op de fiets door Leidsche Rijn, een wijk in Utrecht. Tijdens deze rondgang zie je verschillende regenwatervoorzieningen in de praktijk.

Cursist Maarten Majoor – Waternet:
"Ik heb tijdens de cursus regenwatervoorzieningen zeer praktische en bruikbare kennis op het gebied van dimensioneren, beheren en onderhouden van verschillende regenwatervoorzieningen opgedaan. De vele praktijkvoorbeelden waren een sterk punt van de cursus."

Bijzonder aan deze cursus is dat je van te voren je eigen wensen kunt aangeven. Daarmee bepaal je in zelf in belangrijke mate de specifieke inhoud van de cursus.

Wil je je kennis over regenwatervoorzieningen ook verbreden? Schrijf je dan nu in via onze website. Liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Laura Bon, opleidingscoördinator Riolering & Stedelijk Water op 030-6069415 of via [email protected]