Doel

MicrosoftTeams-image (98)

De watersector vergrijst. Ervaren krachten stromen uit en daarom wordt het borgen van kennis en vaardigheden een uitdaging. Tegelijkertijd heeft de sector moeite om jonge medewerkers vast te houden. Jonge medewerkers hebben behoefte aan verbinding, begeleiding en duiding. De verbinding met ervaren collega’s komt vaak niet vanzelf tot stand. Dit kan te maken met hebben met tijdgebrek, verschillende behoeftes in de samenwerking en vooroordelen. Vaak hebben ervaren krachten de indruk dat die ogenschijnlijk zelfverzekerde jongelingen zich wel redden, terwijl die hun drukke collega’s juist niet lastig durven te vallen. Hoe brengen we het ecosysteem van de werkvloer weer in balans zodat de kwaliteiten van alle collega’s optimaal gebruikt worden?

Tijdens deze cursus leren jong en ervaren elkaars kwaliteiten en talenten kennen. We trekken parallellen naar het dierenrijk om de samenwerking tussen jong en ervaren te verbeteren. Wat kunnen we bijvoorbeeld leren van een roedel wolven? Na deze dag ben je je meer bewust van behoeften, kwaliteiten en samenwerkingsmechanismen bij jong en ervaren. Je beschikt over verschillende tools en handvatten om kennis en kwaliteiten van jong en ervaren optimaal te benutten. En je gaat naar huis met concrete samenwerkingsafspraken tussen jou en jouw collega(‘s). Zo werken we aan een robuuster ecosysteem van de werkvloer.

Inhoud

De cursus bevat de volgende onderwerpen:

  • Kennismaking, urgentie, verwachtingen
  • Biomimicry: samenwerking in de natuur
  • Persoonlijke kwaliteiten en talenten
  • Op zoek naar verbinding in duo's
  • Handvatten voor jonge en ervaren medewerkers
  • En nu? Samenwerkingsafspraken

Vorm

In deze cursusdag werken we in duo’s met verschillende interactieve werkvormen. Er is voldoende ruimte voor het inbrengen van praktijkvoorbeelden en reflectie, maar we gaan vooral actief aan de slag. Verwacht geen cursus waar je bij binnenkomst gaat zitten en aan het eind van de dag weer opstaat, maar een leuke, interactieve en inspirerende dag.

Bijzonderheden

Deze cursus verzorgen we in opdracht van JONG Waterbeheer (STOWA).

Jong waterbeheer   stowa

Incompany

Deze cursus verzorgen we incompany op aanvraag van organisaties. De prijs per cursusgroep (max 16 deelnemers)
is € 4500,-. We streven naar een gelijke verdeling tussen jong en ervaren in de cursusgroep.

Ben je geïnteresseerd om deze cursus voor jouw organisatie te organiseren? Neem dan contact met ons op via dit formulier voor een voorstel op maat .


Doelgroep

Jonge en ervaren medewerkers

Instapniveau

divers

Variant

Dag cursus

Duur

1 dag

CoordinatorIncompany aanvragen

Ben je geïnteresseerd om deze cursus voor jouw organisatie te organiseren? Neem dan contact met ons op voor een voorstel op maat via dit formulier.

JONG Waterbeheer

JONG Waterbeheer (STOWA) ontwikkelt diverse activiteiten om jonge waterbeheerders te helpen landen in de watersector en de verbinding tussen jong en ervaren op de werkvloer te verbeteren. Vaak staat het intergenerationele gesprek, liefst over de uitdagingen waar de watersector voor staat, centraal.

Maak kennis met Ston & Stowie

Praatplaat

JONG Waterbeheer heeft een praatplaat ontwikkeld om het gesprek in jouw organisatie op gang te brengen. Ben jij nieuwsgierig welke processen en perspectieven er ten grondslag liggen aan het landingsproces van jong en ervaren? Misschien helpt deze praatkaart jou daar een stukje verder mee.

Nina Timmermans

'Kijken door de bril van een ecosysteem, laat je andere dingen van je collega’s zien’

Nina Timmermans MSc
Organisatie psycholoog