E-waternieuws nr. 1,

Header E-Waternieuws2
Jaargang 13 | nummer 1 | januari 2018

Herman Dijk: nieuwe voorzitter bestuur Wateropleidingen

Herman Dijk_720x270

Per medio 2017 is Herman Dijk voorzitter van het bestuur van Wateropleidingen. In zijn blog neemt Herman ons mee in zijn visie op vakmanschap in de watersector, voor 2018 en voor op de langere termijn.

Nieuw jaar - nieuwe ontwikkelmogelijkheden

WaterkennisOpPeil_720x270

Een nieuw jaar brengt nieuwe kansen voor waterprofessionals om zichzelf verder te ontwikkelen. Wateropleidingen is dé vakopleider in de watersector. Ook in 2018 staan we opnieuw voor je klaar: voor en door waterprofessionals. We zetten ons elke dag in voor de kwaliteit van inspirerende opleidingen. Praktijkgericht en actueel. Kennis en kunde naar een hoger peil brengen. Daar doen we het voor.

Meer weten over regenwatervoorzieningen?

Regenwatervoorziening

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de cursus ‘Regenwatervoorzieningen, van ontwerp tot beheer’ op 30 januari.  Deze cursus geeft praktische tips voor aanleg, beheer en monitoring van multifunctionele regenwatersystemen (opvang, berging, infiltratie en zuivering).  Bij de cursus maken de docenten gebruik van  kennisuitwisselingstools als interactieve webapplicaties, 3D visualisaties van wateroverlast en hittestress. Cursisten werken met elkaar aan casussen, kunnen zelf praktijksituaties inbrengen waar ze tegenaan lopen en gaan de derde dag op fietsexcursie door Leidsche Rijn om verschillende regenwatervoorzieningen in de praktijk te zien.

Virtual Reality bij Waterschap Rivierenland

VR_720x270

Tijdens de basisopleiding Muskus- en Beverratten heeft er een pilot Virtual Reality plaatsgevonden bij het onderdeel flora en fauna. Vanwege de winterperiode is Virtual Reality toegepast als alternatief voor een flora en fauna excursie. Vanuit de stoel planten herkennen, terwijl er buiten sneeuw ligt.

Jaarplan 2018 Wateropleidingen

Jaarplan2018_720x270

Het Jaarplan 2018 van Wateropleidingen staat online. In december hebben wij via deze nieuwsbrief al een sneak preview gegeven. In 2018 werken we verder aan actueel vakmanschap in de watersector.

Beschikbare plaatsen cursuskalender

Voor de komende cursussen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

  • Kunstwerken (start 22 januari 2018)
  • Regenwatervoorziening, van ontwerp tot beheer (start 30 januari 2018)
  • Controle van leidingwaterinstallaties (start 30 januari 2018)
  • Introductie Rioleringstechniek (start 1 februari 2018)
  • Beheer en onderhoud keringen (start 2 februari 2018)

Wateropleidingen: Afmelden | Adres wijzigen | Vragen

Volg ons op volg-ons-linkedin volg-ons-twitter