Wateropleidingen leert van Brabant Water


Hoe leuk is het om kennis en ervaring met elkaar te delen? Wateropleidingen gaat over naar Office 365 online en dat betekent werken in de Cloud met SharePoint. Maar hoe pak je een dergelijke transitie aan? Een artikel over Docs4U in het personeelsblad Wat’er leeft van Brabant Water kwam op het goede moment. Een afspraak met Ed van Leeuwen en Paul Venbrux was snel gemaakt.

Wij waren heel nieuwsgierig naar de implementatie van Sharepoint binnen Brabant Water. Met al onze vragen gingen we naar Den Bosch. Hoe is SharePoint ingericht, hoe hebben jullie intern draagvlak gecreëerd, hoe hebben jullie iedereen opgeleid en welke tips geven jullie mee? Omdat wij geen idee hadden hoe deze verandering aan te pakken waren wij met deze bijeenkomst super blij. Het voelt toch als familie waar je als eerste ten rade gaat. De gedachte van “dat zetten we even om” was snel vervlogen. De omzetting vraagt om een andere denk en werkwijze, een goede structuur in SharePoint en andere manieren van communiceren.

Met de ervaringen en tips zijn we aan de slag gegaan. De nieuwe structuur van al onze data was een grote uitdaging. Uiteindelijk zetten we Microsoft Teams in om data en communicatie te structureren. Teams koppelt bestanden en gesprekken automatisch aan SharePoint. De pilotgroep is nu aan de slag met Teams. Zij zijn straks de ambassadeurs om collega’s te ondersteunen.

We bedanken Ed van Leeuwen en Paul Venbrux die ons op weg hebben geholpen!