Maatregelen m.b.t. het coronavirus


Corona update: alle bijeenkomsten digitaal

Sinds oktober organiseren we al onze bijeenkomsten digitaal. Vanwege de huidige lockdown gaan we uit van een scenario waarbij we tot de zomer al onze bijeenkomsten digitaal organiseren. Mocht de situatie het later toch toelaten dan combineren we opnieuw fysieke en digitale bijeenkomsten.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus hebben we maatregelen genomen om Wateropleidingen coronaproof te maken. Onze locaties zijn ingericht op onderwijs op 1,5 meter afstand en we gebruiken digitale leervormen waar mogelijk. Gedurende de opleiding zullen wij de richtlijnen van de overheid m.b.t. het coronavirus in acht nemen.

Wateropleidingen gelooft in de kracht van een combinatie van fysieke en digitale lessen bij langlopende opleidingen. Fysieke bijeenkomsten voor persoonlijke aandacht (kennismaking) en verbeterde interactie (met name ook non-verbaal) tussen docenten en deelnemers. Deze bijeenkomsten wisselen we af met kortere digitale lessen waarbij cursisten geen reistijd hebben en de les ook achteraf nog eens terug kunnen kijken.

Fysieke lessen

Fysieke les

Onze cursuslocaties zijn ingericht om veilig onderwijs te kunnen bieden. Het grootste voordeel van fysieke lessen is het persoonlijke contact en het makkelijker verlopen van de (non-verbale) communicatie.

Digitale lessen

Icoon_Online

De voordelen van digitale lessen zijn o.a. dat cursisten geen reistijd hebben en de les achteraf nog eens terug kunnen kijken. Een lesdag bestaat uit meerdere korte webinars, waartussen deelnemers aan de slag gaan met de lesstof.

Videolessen

Icoon_Opgenomen les

Videolessen worden geplaatst op de Digitale WaterOpleidingen, zodat cursisten deze kunnen bekijken op een moment dat het hen uitkomt. In een volgende bijeenkomst wordt de les nabesproken en worden er vragen gesteld.

Maatregelen cursuslocaties

Onze cursuslocaties zijn ingericht om veilig onderwijs te kunnen bieden. Docenten en cursisten dienen zich aan de genomen maatregelen bij deze locaties te houden:

  • Kom alleen als je geen klachten hebt en niet in contact bent geweest met mensen met klachten.
  • Volg de looproutes op de locatie. In het lokaal hanteren we first in - last out systeem. We adviseren deelnemers en docenten bij binnenkomst en in de wandelgangen een mondkapje te dragen.
  • Houd 1,5 meter afstand tussen docent en medecursisten. Het leslokaal is hierop ingericht.
  • Eten en drinken wordt verzorgd. Veel locaties zijn van selfservice naar bediening gegaan en/of verzorgen de lunch in het leslokaal.

Aristo Utrecht is één van onze cursuslocaties. Op hun website laten zij in deze video zien welke maatregelen er genomen zijn:

aristo-1.5meter

Digitale lessen en videolessen

Bij de langlopende opleidingen gebruiken we waar mogelijk digitale leervormen. In maart zijn we gestart met digitale lessen en on-demand videolessen en van zowel docenten als cursisten hebben we hier enthousiaste reacties op ontvangen. De videolessen plaatsen we op de Digitale WaterOpleidingen (DWO), waarbij cursisten deze wanneer het hen uit komt bestuderen. De digitale lessen worden verzorgt in Zoom, waarbij Wateropleidingen docenten en cursisten zo goed mogelijk (technisch) ondersteunt om de les interactief en goed volgbaar te maken.

In deze video delen cursisten hun ervaring met digitale lessen:

Veelgestelde vragen

Bij veelgestelde vragen vind je vragen en antwoorden over hoe wij onze lessen aanbieden, inschrijven en annuleren en de benodigde software.