Maatregelen m.b.t. het coronavirus


Vanwege de uitbraak van het coronavirus hebben we maatregelen genomen om Wateropleidingen coronaproof te maken. Onze locaties zijn ingericht op veilig onderwijs en we gebruiken digitale leervormen waar mogelijk. Gedurende de opleiding zullen wij de richtlijnen van de overheid m.b.t. het coronavirus in acht nemen.

Fysieke les

Fysieke les

Onze cursuslocaties zijn ingericht om veilig onderwijs te kunnen bieden. Het grootste voordeel van fysieke lessen is het persoonlijke contact en het makkelijker verlopen van de (non-verbale) communicatie.

Digitale les

Icoon_Online

De voordelen van digitale lessen zijn o.a. dat je geen reistijd hebt en de les achteraf nog eens terug kunnen kijken. Een lesdag bestaat uit meerdere korte webinars, waartussen deelnemers aan de slag gaan met de lesstof.

Individuele online leeractiviteit

MicrosoftTeams-image (81)

Deze leeractiviteit doe je zelfstandig op de Digitale WaterOpleidingen op een moment dat jou uitkomt. In een volgende bijeenkomst wordt de les nabesproken en worden er vragen gesteld.

Veilig samenkomen

Onze cursuslocaties zijn ingericht om veilig onderwijs te kunnen bieden. Docenten en deelnemers dienen zich aan de genomen maatregelen bij deze locaties te houden:

  • Kom alleen als je geen klachten hebt en niet in contact bent geweest met mensen met klachten.
  • Volg de richtlijnen en looproutes op de locatie.
  • Cursuslocaties kunnen gebruikmaken van de CoronaCheck-app voor toegang.

Aristo is één van onze cursuslocaties waar gebruik wordt gemaakt van de CoronaCheck-app. Meer hierover lees je op hun website.

Digitale lessen en videolessen

Bij de langlopende opleidingen gebruiken we waar mogelijk digitale leervormen. De videolessen plaatsen we op de Digitale WaterOpleidingen (DWO), waarbij deelnemers deze wanneer het hen uit komt kunnen bestuderen. De digitale lessen worden verzorgt in Zoom, waarbij Wateropleidingen docenten en deelnemers zo goed mogelijk (technisch) ondersteunt om de les interactief en goed volgbaar te maken.

In deze video delen deelnemers hun ervaring met digitale lessen: