Maatregelen m.b.t. het coronavirus


Vanwege de uitbraak van het coronavirus hebben we maatregelen genomen om Wateropleidingen coronaproof te maken. Onze locaties zijn ingericht op onderwijs op 1,5 meter afstand en we gebruiken digitale leervormen waar mogelijk. Gedurende de opleiding zullen wij de richtlijnen van de overheid m.b.t. het coronavirus in acht nemen.

Fysieke lessen

Fysieke les

Onze cursuslocaties zijn ingericht om veilig onderwijs te kunnen bieden. Het grootste voordeel van fysieke lessen is het persoonlijke contact en het makkelijker verlopen van de (non-verbale) communicatie.

Digitale lessen

Icoon_Online

De voordelen van digitale lessen zijn o.a. dat cursisten geen reistijd hebben en de les achteraf nog eens terug kunnen kijken. Een lesdag bestaat uit meerdere korte webinars, waartussen deelnemers aan de slag gaan met de lesstof.

Videolessen

Icoon_Opgenomen les

Videolessen worden geplaatst op de Digitale WaterOpleidingen, zodat cursisten deze kunnen bekijken op een moment dat het hen uitkomt. In een volgende bijeenkomst wordt de les nabesproken en worden er vragen gesteld.

Veelgestelde vragen

Veilig samenkomen

Onze cursuslocaties zijn ingericht om veilig onderwijs te kunnen bieden. Docenten en cursisten dienen zich aan de genomen maatregelen bij deze locaties te houden:

  • Kom alleen als je geen klachten hebt en niet in contact bent geweest met mensen met klachten.
  • Volg de looproutes op de locatie. In het lokaal hanteren we first in - last out systeem. We adviseren deelnemers en docenten bij binnenkomst en in de wandelgangen een mondkapje te dragen.
  • Houd 1,5 meter afstand tussen docent en medecursisten. Het leslokaal is hierop ingericht.

Aristo Utrecht is één van onze cursuslocaties. Op hun website geven zij meer informatie over welke maatregelen er genomen zijn.

Digitale lessen en videolessen

Bij de langlopende opleidingen gebruiken we waar mogelijk digitale leervormen. De videolessen plaatsen we op de Digitale WaterOpleidingen (DWO), waarbij deelnemers deze wanneer het hen uit komt kunnen bestuderen. De digitale lessen worden verzorgt in Zoom, waarbij Wateropleidingen docenten en deelnemers zo goed mogelijk (technisch) ondersteunt om de les interactief en goed volgbaar te maken.

In deze video delen deelnemers hun ervaring met digitale lessen: