Het rad van fortuin


Rad van fortuin

Het rad van fortuin

Digitaal ook mogelijk:

Doel: iedereen activeren

Aantal personen: klassikaal

Omschrijving:
Stel een vraag en geef deelnemers even wat tijd om hier over na te denken. Draai vervolgens aan het rad om iemand de beurt te geven. Doordat iedere
deelnemer de beurt kan krijgen vergroot je de actieve deelname van de hele groep. Ook iemand die al geweest is kan de beurt opnieuw krijgen. Vul bij deze
online tool alleen de voornamen in (i.v.m. AVG).

Als voorbereiding is het handig in een tabblad van je internetbrowser alvast de website met het rad van fortuin open te zetten. Zorg er voor dat het rad al klaar is voor gebruik. Let er op dat je het scherm met de deelnemers deelt voordat je het rad gaat gebruiken.

Je kan een rad op verschillende manieren gebruiken:

  • De beurt geven (zoals al beschreven).
  • Voorkennis checken: De deelnemers geven antwoord op de vragen over de stof/onderdelen/categorie die het rad laat zien. Zorg voor een goede afwisseling in makkelijke, gemiddelde en moeilijkere vragen.
  • Formatief toetsen: Vul vragen in bij het rad of vul het rad met antwoorden waar de deelnemers zelf vragen bij kunnen bedenken.

Benodigdheden

Contact

Wil je hulp bij het kiezen en toepassen van digitale werkvormen? De didactisch adviseurs van Wateropleidingen helpen je graag! Neem contact op met Mark van Dodeweerd, hij helpt je graag verder.