Stel de ander voor


Stel de ander voor

Stel de ander voor

Andere werkvormen voor kennismaken:

Doel: kennismaken

Aantal personen: tweetallen - klassikaal

Tijd: 20-30 minuten

Omschrijving:
Verdeel de deelnemers in tweetallen met breakout rooms. Daar ga zij vijf minuten met elkaar in gesprek. Bij een oneven aantal in de groep kun je zelf ook meedoen. Na deze kennismaking laat je de duo’s plenair elkaar voorstellen in 30 seconden.

Als een interview kunnen de deelnemers elkaar vragen stellen over werk, hobby’s en privéleven. De deelnemers gaan vervolgens elkaar voorstellen. Hierbij mogen de geïnterviewden wel corrigeren indien nodig, maar niet aanvullen (tenzij er nog iets heel belangrijk is). Het is namelijk juist leuk om te zien wat er bij de interviewer is blijven hangen en wat hun het meest is opgevallen. Belangrijk is dat beide deelnemers tijdens het interview even veel tijd krijgen om over zichzelf te vertellen. Vragen die leuk zijn om te stellen om elkaar wat beter te leren kennen kunnen zijn:

  • Wat vind je belangrijk om over jezelf te vertellen?
  • Wanneer voel jij je het gelukkigst?
  • Wat wil je graag beter kunnen?
  • Waarvoor zou je je werk opgeven?

Een alternatief is om tijdens het interview de deelnemers op te laten schrijven wat hun overeenkomsten of verschillen zijn. En vanuit deze resultaten 3 kenmerken te delen met de groep (2 overeenkomsten en 1 verschil). Vervolgens kan je dan de groep laten raden welk van de drie kenmerken het verschil is.

Benodigdheden:

  • Breakout rooms in Zoom

Deze video laat zien hoe je breakout rooms gebruikt in Zoom.

Contact

Wil je hulp bij het kiezen en toepassen van digitale werkvormen? De didactisch adviseurs van Wateropleidingen helpen je graag! Neem contact op met Mark van Dodeweerd, hij helpt je graag verder.