Voorwerp in beeld


Voorwerp in beeld

Voorwerp in beeld

Andere werkvormen voor kennismaken:

Doel: Kennismaken of leerbehoefte peilen

Aantal personen: klassikaal

Tijd:  10-15 minuten

Omschrijving:
Vraag de deelnemers zich voor te stellen aan de hand van een voorwerp. Je kan er als docent voor kiezen de deelnemers van te voren een voorwerp uit te laten zoeken of binnen een paar minuten een voorwerp in hun omgeving te vinden. Dit voorwerp tonen zij voor de camera en moet symbool staan voor iets wat ze willen leren of iets wat hen typeert. Vraag door waarom ze dit voorwerp gekozen hebben.

Je kan als variant (wanneer de groep al wat bekender is met elkaar) ook de deelnemers een voorwerp voor elkaar laten uitzoeken en hier een toelichting op laten geven. Hierdoor neemt de werkvorm meer de rol van feedback, of het kan laten zien welke indruk de deelnemers op elkaar gemaakt hebben.

Een volgende variant kan ook zijn de deelnemers hun verwachtingen/doelstellingen voor een les/cursus/opleiding vooraf te laten verduidelijken aan de hand van een voorwerp of juist hiermee laten uitdrukken wat ze van een les/cursus/opleiding vonden en geleerd hebben.

Benodigdheden:

  • Voorwerp om jezelf mee voor te stellen

Contact

Wil je hulp bij het kiezen en toepassen van digitale werkvormen? De didactisch adviseurs van Wateropleidingen helpen je graag! Neem contact op met Mark van Dodeweerd, hij helpt je graag verder.