Bestuur aan het woord


Bestuur Wateropleidingen - Walter van der Meer

Wateropleidingen, waar kennis en ervaring samenkomt en verder stroomt.

Walter van der Meer
Directeur Oasen

Walter van der Meer

‘De drinkwatersector is een kennisintensieve, maar ook een vergrijzende sector. Er vertrekken de komende jaren veel mensen en het is cruciaal om hun kennis en ervaring te behouden. Wateropleidingen kan daaraan met ervaren docenten, rechtstreeks uit de praktijk, een wezenlijke bijdrage leveren.
Tegelijkertijd zie je dat alles steeds sneller verandert. Dat betekent dat mensen die van een opleiding komen, ook alweer snel aanvullende kennis en expertise nodig hebben. Wateropleidingen is bij uitstek de partij die daarvoor kan zorgen, continu, en precies op maat voor de watersector. 
Bovendien speelt Wateropleidingen actief in op de vraag naar online ondersteuning, in een goede balans met groepsbijeenkomsten, want je moet elkaar ook blijven ontmoeten. De blended benadering en de modulaire opbouw bieden daarvoor prima mogelijkheden.
En ik breek graag een lans voor de World Water Academy. Nog steeds hebben een miljard mensen geen toegang tot veilig drinkwater, terwijl Nederland op dat gebied top of the bill is. Die kennis moeten we delen, en de World Water Academy kan dat op een professionele manier faciliteren.'