Wateropleidingen 25 jaar


Wateropleidingen_25_jaar

In 2019 bestond Wateropleidingen 25 jaar. Op 16 november 1993 zijn de statuten getekend waarmee Stichting Wateropleidingen is gevormd. De organisatie Wateropleidingen is gestart op 1 november 1994. Een jaar lang hebben we met diverse activiteiten ons jubileum gevierd met relaties in de watersector.

Januari

De bestuursvergadering markeerde de start van het jubileumjaar. Herman Dijk, toenmalig voorzitter van het bestuur van Wateropleidingen, snijdt de feesttaart aan met ons jubileumlogo.

herman-dijk-taart_2 taart-25 taart-personeel

Maart

In maart lanceerde we deze video waarin we vertellen over hoe Wateropleidingen is begonnen en waar we tegenwoordig staan.

April

hod_520

Met docenten Ger Vos en Kees Hagen kijken we terug naar de ontwikkeling van de opleiding Hogere Opleiding Drinkwater.

Mei

KNW_VC2019-banner_520x272px

Op 10 mei was het KNW Waternetwerk & Wateropleidingen Voorjaarscongres met als thema 'Kunstmatige intelligentie in de watersector'.

Cursusbrochure 2019/2020

brochure1920-wit

We brengen onze  25e cursusbrochure uit.

banner_h20_interview

Voor het mei nummer van H20 werd onze directeur Agnes Maenhout geïnterviewd over 25 jaar Wateropleidingen.

uitje

In mei hebben we een personeelfeest gegeven met partners en kinderen. Het was een erg gezellige dag op Fort De Batterijen.

utaz_520

Docenten Jack Jonk en Helle van der Roest over 25 jaar de opleiding Uitgebreide Techniek Afvalwaterzuivering.

Juni

bor_520

Karst Jan van Esch aan het woord over 24 jaar de Basisopleiding Riolering.

Juli

iwb_520

Met docenten Rob de Groot en Jacques Peerboom kijken we terug naar de ontwikkeling van de opleiding Integraal Waterbeheer

Augustus

lunch_surv

In augustus hebben we ons 25-jarig jubileum gevierd met onze surveillanten met een feestelijke lunch. Surveillanten spelen een belangrijke rol bij het afnemen van de schriftelijke tentamens volgens de examenprocedure uit ons kwaliteitssysteem (ISO9001).

September

el_legionella

Wie jarig is trakteert. Daarom hebben we een e-learning over legionella gemaakt. Deze is gratis toegankelijk voor iedereen. In september verschijnt module 1 waarin je leert wat legionella is, wat mogelijke risico’s zijn en welke maatregelen je hiertegen kunt nemen. In module 2, gelanceerd op 1 november, verkrijg je meer kennis van wetgeving rondom legionellapreventie.

Feestweek 28 oktober t/m 1 november

Een week lang hebben we ons 25-jarig jubileum gevierd met relaties uit de watersector.

trak_520

In de feestweek vonden er 28 bijeenkomsten plaats verspreid door het land. Hier hebben we alle 461 cursisten getrakteerd tijdens de les.

doc_520

Onze jaarlijkse Docentendag werd extra feestelijk aangekleed. Op donderdag 31 oktober vierden we feest met 60 docenten op Fort Vechten.

dt_520

En op vrijdag 1 november waren we echt jarig. Dit vierden we met een inspirerende bijeenkomst met relaties over de digitale transformatie van de watersector.

waterhuis

En natuurlijk trakteerden we in het waterhuis onze buren KWR Watercycle Research Institute en Aquaminerals.