Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Opleiding

Advanced Assetmanagement



Cursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
KATWIJK ZH 30-10-2019 16-04-2020 4.550,00 Direct inschrijven

Doel

Bedrijven en organisaties in de watersector realiseren hun doelstellingen door gebruik te maken van assets zoals gemalen, persleidingen, pompstations, zuiveringsinstallaties en kunstwerken. Veel organisaties passen al jaren onderhoudsmanagement en kwaliteits-, milieu- en veiligheidsmanagementsystemen toe. Assetmanagement helpt in het gebruik en de verdere ontwikkeling van deze managementsystemen.

Deze opleiding voorziet in de benodigde kennis en vaardigheden voor sterk assetmanagement. Je dagelijkse praktijk en ervaring met assetmanagement spiegel je aan de theorie en inzichten van experts en collega-cursisten. Je oefent je vaardigheden en verbetert je kennis over assetmanagement, zo word je sterker in je rol als assetmanager. Je communiceert helderder en scherper met je collega’s. Je begrijpt elkaar beter. Na het doorlopen van deze opleiding heb je voor je eigen werksituatie een zinvol verbeterplan gemaakt, gestoeld op theorie en ervaringen met assetmanagement. Je kent het IAM-model (Institute of AM) van binnen en buiten, en je kennis is weer up-to-date.

Inhoud

Alle belangrijke onderwerpen, gebaseerd op het IAM-model (Institute of AM),  binnen het dynamische veld van assetmanagement komen in ieder geval aan bod:

  • Strategy & Planning
  • Risk & Review
  • Decision Making
  • Asset Information
  • Life Cycle Delivery
  • Organisation & People

Vorm

Een expert van een kennisinstituut of een ervaringsdeskundige uit de watersector licht de theorie toe en begeleidt de bijeenkomst. Je werkt aan een praktijkopdracht binnen je eigen organisatie, waarin je op zoek gaat naar verbeteringen door nieuwe inzichten toe te passen en ervaringen te delen. Een interne mentor, die kies je zelf, zal je begeleiden bij het werken aan je opdracht. De feedback van mede-cursisten helpt je hierbij.

Tijdens deze opleiding geef én krijg je collegiale feedback over de eindopdracht en krijg je instructie over het maken van je rapportage. Twee lesblokken zijn gereserveerd voor het bezoeken van een boeiende uitvoeringslocatie waar assetmanagement wordt toegepast. Je sluit de opleiding af met een praktijkopdracht met een afsluitende pitch, tijdsinvestering 80 uur. Een onafhankelijke commissie, bestaande uit specialisten assetmanagement, beoordeelt de eindrapporten.

Bijzonderheden

Deze uitvoering van de opleiding Advanced Assetmanagement vindt plaats bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Namens hen zullen er 14 cursisten deelnemen. Er zijn dus maar enkele plaatsen beschikbaar voor deze opleiding.

Incompany

Je kunt deze opleiding binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een opleiding. Wil je deze opleiding incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Teamleiders beheer en onderhoud van waterschappen, drinkwaterbedrijven, adviesbureaus, overheden, (aanstaande) assetmanagers binnen de watersector

Instapniveau

hbo/wo

Variant

Dag opleiding

Zelfstudie

4 uur per bijeenkomst

Maximaal aantal deelnemers

20

Aantal bijeenkomsten

10

Coordinator

Examen

Je werkt aan een praktijkopdracht met een afsluitende pitch.

Modules

Verslag


Cursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
KATWIJK ZH 30-10-2019 16-04-2020 4.550,00 Direct inschrijven

Voorlopig inschrijven

Wil je alvast een plaats voor deze opleiding reserveren? Schrijf je dan hier voorlopig in.

Downloads

pdfLesrooster Advanced Assetmanagement 30-10-2019Download