Actueel
Zoeken in de index

‘Hybridiseren’ is sinds het cursusjaar 2020-2021 het belangrijkste werkwoord binnen Wateropleidingen geworden. Wat houdt dit in, wat betekent dit voor de cursisten en hoe pakken wij de hybridisering aan? Dat lees je in dit artikel.

Gisteren werd de lockdown verlengd en we verwachten dat het voorlopig niet mogelijk zal om fysieke bijeenkomsten te organiseren. We gaan daarom uit van een scenario waarbij we tot de zomer al onze bijeenkomsten digitaal organiseren. Mocht de situatie het later toch toelaten dan combineren we opnieuw fysieke en digitale bijeenkomsten.

Met de klimaattop in Nederland was er de afgelopen week veel aandacht voor klimaatadaptatie. Nationaal en internationaal zijn er succesvolle en minder geslaagde voorbeelden te vinden voor het aanpassen van stedelijke gebieden aan de effecten van klimaatverandering. Overheden, bedrijven en kennisinstellingen kunnen veel van elkaar leren door deze ervaringen met elkaar te delen.

Dit cursusjaar hebben we al 270 dagdelen digitaal lesgegeven. En tot aan de zomer verwachten we nog zo’n 245 dagdelen les digitaal te verzorgen. Het vraagt nogal wat van docenten en cursisten om deze lessen ook dynamisch en interactief te maken. Daarom zorgt Wateropleidingen ervoor dat er naast een docent ook een host aanwezig is bij een digitale les. In dit artikel leggen we uit wie de hosts zijn en wat ze doen.

Na bijna 25 jaar als directeur van Wateropleidingen, heeft Agnes Maenhout gisteren afscheid genomen. In een online uitzending met bestuursleden, docenten, relaties, collega’s, familie en vrienden werd zij in het zonnetje gezet

Gabriëlle Knufman is door het bestuur van Wateropleidingen benoemd tot nieuwe directeur van Wateropleidingen. In deze rol wordt zij vanaf 15 maart eindverantwoordelijk voor het beleid en de dagelijkse operatie van Wateropleidingen. Gabriëlle volgt Agnes Maenhout op, die na bijna 25 jaar op 1 februari terugtreedt als directeur.

Vanwege het coronavirus verzorgen we ons lessen momenteel uitsluitend digitaal. Maar ook als we straks weer bij elkaar mogen komen, zullen we onze opleidingen blijven verzorgen met fysieke en digitale bijeenkomsten. We proberen het leren zo effectief mogelijk te maken zonder dat dit te koste gaat van de persoonlijke aandacht. Twijfel je of digitaal onderwijs bij jou past? Misschien dat onderstaande voordelen van digitaal onderwijs je over de streep kunnen trekken.

Goede voornemens heeft (bijna) iedereen. Je wilt bijvoorbeeld bijblijven in je functie en je kennis en vaardigheden verbreden en verdiepen. Een mooi voornemen, maar ook uitdagend en wenselijk gezien de vele ontwikkelingen in de watersector. Een opleiding kan je helpen om de nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Maar hoe weet je nu of zo'n opleiding bij je past?

Ieder jaar zetten wij in het jaarplan uiteen wat de speerpunten voor het aankomend jaar worden. In 2021 gaan we door met het verzamelen, borgen, structureren en delen van collectieve waterkennis. Waterprofessionals 'digitaal en persoonlijk' ontwikkelen. Een slimme combinatie: digitaal waar het kan en fysiek waar het nodig is.

Na iedere module of cursus vragen we deelnemers om hun feedback via een evaluatieformulier. Deze beoordelingen helpen ons om de kwaliteit van onze opleidingen te waarborgen. In het cursusjaar 2019/2020 hebben 1412 deelnemers ons beoordeeld met een 4,05 (schaal van 1 – 5) gemiddeld.