Het team van Wateropleidingen staat voor je klaar om je te helpen met jouw vraag! Je kan ons bellen via 030 606 94 00, een berichtje sturen naar klantenservice@wateropleidingen.nl of ons contactformulier invullen.
Online sensoring
Dit ga je leren
De watersector maakt steeds vaker gebruik van online sensoring. Maar het vakgebied van sensortechnologie verandert razendsnel. Hoe weet je welke sensoren in jouw geval de beste keuze zijn? En hoe pas je de verschillende technieken toe?
De cursus Online Sensoring geeft inzicht hoe je deze digitale technologie optimaal kunt inzetten. Online sensoring gebruik je bijvoorbeeld om te beoordelen of processen effectief verlopen. Maar ook voor het optimaliseren van de processturing. Die sturing kan je dankzij sensoring aanpassen aan het actuele gedrag van het systeem. Daarnaast maakt sensoring een voortdurende monitoring van de waterkwaliteit mogelijk.
Voor elk gewenst doel bestaan verschillende technieken van online sensoring. Wil je deze diversiteit leren kennen? Dan is deze cursus iets voor jou.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
- basisprincipes van de online sensortechnologie
- werking van de meest gangbare sensoren
- voor- en nadelen van de meest gangbare sensoren
Na afloop van deze cursus heb je de volgende kennis & vaardigheden:
- toepassen van online sensoren in de praktijk
- sensortechnologie die het beste past bij jouw behoefte
Programma
Wateropleidingen heeft met zorg een afwisselend programma voor jou samengesteld. De cursus Online Sensoring bestaat uit 2 dagdelen, verdeeld over 2 lesdagen. Het uitvoeren van een opdracht en het houden van een presentatie maakt deel uit van het programma.
Benieuwd naar de exacte data van deze cursus? Drie weken voor aanvang ontvang je per e-mail toegang tot onze portal, waar je deze informatie vindt.
Lestijden
Fysieke bijeenkomsten (inclusief lunch) – dagdeel 1: 09.00 – 12.30 uur, dagdeel 2: 13.00 – 16.30 uur.
Inhoud
Dagdeel 1: Sensortechnieken
De volgende thema’s worden behandeld:
- colorimetrische analysers
- optische sensoren
- ion-selectieve electroden
- biosensoren
Dagdeel 2: Early warning systemen
De volgende thema’s worden behandeld:
- early warning systemen (EWS)
- praktijkvoorbeelden
- uitdagingen sensorisch meten
Eigen inbreng
Bij Wateropleidingen draait alles om kennis én praktijk. Daarom verwachten we dat iedere deelnemer de eigen werkpraktijk naar de cursus meebrengt. Tegen welke vraagstukken loop jij aan? En welke ervaringen kun jij delen zodat anderen ervan kunnen leren?
Tijdsinvestering
De totale doorlooptijd van de cursus bedraagt circa 4 weken. Elke bijeenkomst vraagt – behalve de deelname zelf – ook ongeveer 4 uur zelfstudie.
Lesmateriaal
Het lesmateriaal bieden we aan via Digitale Wateropleidingen (DWO). Je vindt daar per lesdag de presentaties en het digitale lesboek.
Voor wie
De cursus Online Sensoring is bedoeld voor medewerkers van drinkwaterbedrijven, afvalwaterzuiveringen, overheidsinstellingen en laboratoria, die in hun werk te maken hebben met sensortechnologie.
Samen leren
Je bent één van de 7 tot 12 professionals die deze cursus gelijktijdig volgt. Door deze groepsgewijze aanpak maak je deel uit van een enthousiaste leeromgeving waarin je waardevol met elkaar kunt sparren over de inhoud én over jouw werksituatie.
Instapniveau
Je hebt als achtergrond bij voorkeur een technische mbo- of hbo-opleiding. Kennis van natuurkunde, scheikunde en/of biologie is een voordeel.
Intake
Gaat je cursus van start? Bezoek dan Digitale Wateropleidingen (DWO). Daar staat een intakeformulier voor je klaar, waarin je specifieke wensen kenbaar kunt maken over wat jij tijdens deze cursus wilt leren.
Bijzonderheden
De cursus Online Sensoring wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Sensileau; het centrum voor kennis en expertise op het gebied van sensortechnologie in de watersector.
Kun je niet vinden wat je zoekt?
