Cursus Innovaties Watertechnologie voor Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

31 augustus 2021

Voor adviseurs werkzaam bij RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) die subsidieaanvragen beoordelen op het gebied van innovaties in de watertechnologie, heeft RVO in samenwerking met Wateropleidingen in juni 2021 een online opfriscursus georganiseerd.

rvo - circulair

De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) ondersteunt talloze innovatieve ondernemers met hun research & development (R&D) plannen. Via deze regeling kunnen ondernemers meer onderzoek doen naar nieuwe innovaties en ideeën sneller ontwikkelen tot succesvolle producten en diensten.

In vier bijeenkomsten stonden deze onderwerpen centraal.

  • Effecten van het veranderende klimaat en mogelijke oplossingen voor het stedelijk gebied, Floris Boogaard (Lector Hanzehogeschool Groningen).
  • Modelleren en optimaliseren van drinkwaternetwerken, Peter van Thienen (Science officer KWR).
  • Ontwikkelingen en uitdagingen bij zuivering huishoudelijk afvalwater, Merle de Kreuk (Professor TU Delft).
  • Technieken voor circulariteit en circulaire producten in de waterketen, Olaf van der Kolk (Directeur Aquaminerals).

De cursus is na afloop geëvalueerd door de deelnemers op diverse aspecten. Deze resultaten worden besproken met docenten en opleidingsdeskundigen voor de verdere ontwikkelingen van het RVO cursusaanbod.

“Het was een informatieve cursus met veel voorbeelden uit de praktijk. In korte tijd kregen we een goed overzicht van de actuele onderzoeken en knelpunten die spelen bij innovaties in de watertechnologie. De docenten waren bekwaam en de samenwerking met de opleidingskundig adviseur verliep uitstekend.”
Shala Moafian (RVO)

“Voor medewerkers van RVO is het belangrijk een gevoel te krijgen welke ambities de sector heeft en welke actuele ontwikkelingen er spelen om de innovatieve ideeën ‘op waarde’ te kunnen schatten. Het was leuk om deze cursus te geven, vooral het inhoudelijk discussiëren met zeer geïnteresseerde en gemotiveerde deelnemers was inspirerend en leverde alle aanwezigen - inclusief mezelf- waardevolle kennis en inzichten op.”
Olaf van der Kolk (Aquaminerals)