Riolering & Stedelijk water

We bieden een breed, praktijkgericht pakket voor het hele werkveld. De nadruk ligt voornamelijk op de technische kant, zoals het ontwerpen van rioleringen. Maar ook op planvorming en beheer.


Certificering

Opleidingsadvies over riolering & stedelijk water

Wil je een advies over ons opleidingen en cursussen? Neem dan contact op met Ronald Hoorman of Petra Barte. Of laat je gegevens achter via dit formulier.

Word gediplomeerd rioolinspecteur

Als rioolinspecteur heb je een belangrijke rol bij het verzamelen van gegevens. Want met de informatie uit jouw inspectie controleert de beheerder het functioneren van het stelsel en bepaalt hij of maatregelen nodig zijn. Denk aan reparaties, renovatie of vervanging. Als gediplomeerd rioolinspecteur kun je visuele inspecties volgens de hiervoor geldende norm NEN-EN 13508-2+A1 (2011) en de Leidraad voor het visueel inspecteren van de buitenriolering van Stichting RIONED vakbekwaam uitvoeren.

ivir Introductie Rioleringstechniek Visuele inspectie Riolering voor inspecteurs

Traineeship Stedelijk Water

Het traineeship geeft ambitieus talent de mogelijkheid om zich vakinhoudelijk te ontwikkelen in het stedelijk water. Met specialistische vakopleidingen van Wateropleidingen krijgen ze een stevig pakket aan inhoudelijke kennis. Daarnaast werken de deelnemers aan projecten, voornamelijk op
het gebied van klimaatadaptatie in stedelijk gebied. De inhoud is afgestemd met de Branchestandaard Gemeentelijke watertaken van Stichting RIONED.

nwt_stedelijkwater